Abone Ol

CHP'li Özgür Özel'in Suruç tweet'i tepki çekti

CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'in Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı kavganın ardından Twitter’da yaptığı paylaşım tepki çekti.

CHP'li Özgür Özel'in Suruç tweet'i tepki çekti

Özel, bu seçimlerde yeniden aday olan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile DBP'li il yönetici Esvet Şenyaşar arasında esnaf ziyareti sırasında başlayan ve  ailelerin de katılmasının ardından büyüyerek 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası yaptığı paylaşımda sadece AKP’li vekile başsağlığı diledi.

Twitter’da paylaştığı, “Suruç'ta yaşanan saldırıda ağabeyi Mehmet Ali Yıldız'ı kaybeden AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a, ailesine ve AK Parti camiasına bir kez de buradan başsağlığı diliyorum” mesajı sonrasında çok sayıda çok sayıda kişi Özel’e tepki gösterdi.

Yaşananlar sırasında hayatını kaybeden başka kişiler de olduğu hatırlatılırken; Özel’e neden onlar için de başsağlığı dilemediği soruldu.

CHP'li Özgür Özel'in Suruç tweet'i tepki çekti - Resim: 1

CHP’li vekil, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Manisa’nın Salihli ilçesinde de DHA’ya yaptığı açıklamada, “Türkiye adına utanç verici ve yürek burkucu bir haber aldık.

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız seçim çalışması yaparken, bir saldırıya uğramış. Bu son derece üzücü bir durum. Hem Adalet ve Kalkınma Partisi ailesine ve teşkilatına, hem de sayın milletvekili ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Şiddet nereden gelirse gelsin, terör nereden gelirse gelsin, bir insanlık suçudur ve herkes tarafından lanetlenmelidir. CHP grubu adına siyasete bu kanı bulaştıranları lanetliyor ve kınıyoruz" diye konuşmuştu.

Özel, tepkiler üzerine bir paylaşımda daha bulunarak, “Suruç'taki haberi alır almaz saldırının kimden kaynaklandığı ve kime yöneldiğiyle ilgilenmeden olayı kınadım. Hayatını kaybedenlere parti ayrımı olmaksızın Allah'tan rahmet diliyorum. Olay tüm yönleriyle araştırılmalı ve açıklığa kavuşmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP'li Özgür Özel'in Suruç tweet'i tepki çekti - Resim: 2