Abone Ol

CHP'li Murat Emir: Davutoğlu, AKP ile iş birliği yaparsa şaşırmam

Emir, Meclis'e giren ittifak partilerinin iktidarla yapabilecekleri iş birliğinin öngörülmüş olması gerektiğini kaydetti

CHP'li Murat Emir: Davutoğlu, AKP ile iş birliği yaparsa şaşırmam

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun "İktidar doğru bir şey yaptığında destek vereceğiz" ifadelerini, "Davutoğlu, AKP ile iş birliği yaparsa şaşırmam" sözleriyle değerlendirdi.

Davutoğlu, dün parti genel merkezinde düzenlenen 35. İl Başkanları Toplantısı’nda, "İktidar doğru bir şey yaparsa destek vereceklerini" söylemişti.


CHP'li Emir, Davutoğlu’nun açıklamasıyla ilgili şöyle dedi:

"Böyle bir hassasiyet olduğunu görüyoruz ancak unutmamamız gereken Ahmet Davutoğlu’nun başka bir partinin genel başkanı olduğu. Dolayısıyla onlar CHP listelerinden yazılırken de başka bir partinin milletvekiliydiler, şu anda da başka bir partinin vekili olduklarına göre o partinin genel başkanının ve kararlarının arkasında durmak gibi bir yükümlülükleri olması bunun doğal izahıdır.

Bizim ittifakımız içerisinde Meclis’e giren partilerin zaman zaman iktidarla işbirliği yapabilecekleri öngörülmüş olması gerekirdi. Böyle bir iş birliği zaman zaman olursa da ben şahsen şaşırmam."