Abone Ol

CHP'li Kılıç: Vekile Yanıt Verilmeyip Çete Liderine Veriliyor

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Tele1 ekranlarında Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin çağrısına yanıt verdi.

CHP'li Kılıç: Vekile Yanıt Verilmeyip Çete Liderine Veriliyor

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Tele1 ekranlarında yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin çağrısına yanıt veren Kılınç, Selvi’nin iddialarını yalanladı.

Kılınç şunları söyledi:

ERKAM YILDIRIM İLE HİÇ KONUŞMADIM
Venezuela’da Aralık 2020’de milletvekili genel seçimleri yapıldı ben de davet edildim. Dışişleri ve İçişleri’nin adına ilginç ve olumsuz bir durumla karşı karşıyayız. Bir görevin yerine getirilmesi başka bir şeyle gündeme getiriliyorsa bu aynı zamanda güvenlik ve istihbarattaki zayifeti gösterir. Tam da at iziyle it izinin birbirine karıştığı, yönetilemeyen bir durumla karşı karşıyayız.

2018 yılında milletvekili seçildim ama Venezuela ile ilişkimiz çok öncesine dayanıyor. Chavez’in son seçildiği başkanlık seçiminde de yani 2013’te de uluslararası seçim gözlemcisi olarak yine davet edilmiştim. Daveti bana ulaştıran kişi Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi’dir. Seçimi gözlemlemek, ardından da seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapmak için gittim. Venezuela seçiminin sonuçlarını TELE1 ekranlarında aktarmıştım.

Bana seçim daveti ağustos ayında yapıldı. Venezuela’ya uçuş yoktu, pandemi koşulları nedeniyle belirsizlik vardı. TBMM’de de ayrıca bir heyetin davet edildiğini öğrendim. Bu şekilde program birleştirilmiş oldu. 4 kişilik bir resmi heyetle gittik. Başka birileriyle tanışma ve görüşme olanağınız olmuyor çünkü uçağın en önünde bulunuyorsunuz. Ben Erkam Yıldırım’ın uçakta olduğunu indiğimizde Karakas’ta öğrendim. Venezuela’da 500’e yakın Türkiye’den iş insanlarının olduğu bilgisini aldım. Erkam Yıldırım’ı orada gördüm fakat konuşmadık. Biz resmi bir heyettik ve bana aktarılan bilgi ve sorun söz konusu olmadı.

SELVİ’YE YANIT
Selvi’nin köşe yazısında bana yönelik bir çağrı var. Bu çağrıya icabet ettim kendisine yazılı olarak bir cevap gönderdim. Denetim zafiyeti ile ilgili soruları İçişleri’ne sorduğumuzda yanıt vermemeyi tercih ediyorlar. İçişleri’ne 40 soru sordum, yanıt bulmayan sorular ve şimdi de medyada gördüğümüz şey sorunun doğru muhatabına sorulmalı. Konunun muhatabı olmayan bir milletvekiline soru soruluyor. Soruyu AKP yetkililerine, İçişleri’ne ve Dışişleri’ne sormak yerine bana sormayı tercih etmiş. Kendisine verdiğim ifadeyi burada ifade etmem doğru olmaz. Vekillere yanıt verilmeyip çete liderine yanıt verilmesi Türkiye’de hangi duruma geldiğimizi gösteriyor.