Abone Ol

CHP'li Bekaroğlu, keçiboynuzu çiğnesinler sözüyle ne demek istedi?

Medyafaresi.com- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Türkiye Varlık Fonu’nun 2018 yılı denetim raporu görüşmelerinde CHP’li İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuşmasında çözülmesi zor cümlelerle tutanaklara girdi.

CHP'li Bekaroğlu, keçiboynuzu çiğnesinler sözüyle ne demek istedi?

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Özel haber

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun dün yapılan Türkiye Varlık Fonu 2018 yılı Denetim Raporu görüşmelerinde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuşmasında çözülmesi zor cümlelerle tutanaklara girdi.

Tutanaklara yansıyan konuşmasında Bekaroğlu, “Neyse, bazı konulara arkadaşlar değindiler, ben şey yapmayayım. Yani bu şeyin bulduğu eksiklikler, işte, “Danışma Kurulu oluşmamış.” filan, ben buna “keçiboynuzu çiğneme” diyorum. “Gönderelim birkaç tane bir şey de bir keçiboynuzu çiğnesinler” diyor.

Bekaroğlu’nun tutanaklara yansıyan komisyon konuşması şöyle.

MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) –Varlık Fonu doğrudur yanlıştır, Türkiye Varlık Fonu’nun bir faydası olur olmaz; bu tartışmanın ötesinde, bu işleyiş biçimiyle gerçekten, kamu kaynakları kullanılamaz değerli arkadaşlar. Kamu kaynağı d ediğimiz tüyü bitmemiş yetim hakkı değerli arkadaşlar, üzerine bin defa titrememiz gerekiyor.

“Bürokratik engelleri kaldırmak…” Ne bürokratik engelleri kaldırmak ya? Gereksiz bürokratik engellere kimse bir şey demiyor. Hangi bürokratik engelleri kaldırdınız, ne yaptınız? Bir de “Bürokratik engelleri kaldıralım.” diyorsunuz, “Hayır paralel devlet kuruyorsunuz.” diyeceğim şimdi, bana kızacaksınız. Değerli arkadaşlarım, ya Cumhurbaşkanlığında “Finans Ofisi” diye bir şey var. Finans Ofisinin görevleri nedir, biliyor musunuz Sayın Genel Müdür? Finans Ofisi seninle yetki paylaşıyor.

Finans Ofisinin görevlerinden bir tanesi de İstanbul Finans Merkezinin inşaatının, bilmem nesinin organizasyonunu morganizasyonu, inşaatını yapıyor. E, siz nereden yapıyorsunuz? Siz gidiyorsunuz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının işini yaparsanız, onlar da geliyor… Böyle bir şey olur mu değerli arkadaşlar? Köşkte, Beştepe’de –eskiden Köşk vardı, Köşkte derdik - ayrı bir yapı kuruluyor, o yapı bir şekilde işliyor ve onu Meclis denetleyemiyor değerli arkadaşlarım.

Öyle bir şey olur mu? Buradan nereye gideceğiz? Bunlar usulle ilgili eleştirilerimiz değerli arkadaşlar. Ne kadar süre verecek bilmiyorum ama ben esasla ilgili de bir sürü şeyler söyleyeceğim.

Şimdi, bakın, devletin, milletin dünya kadar kaynağı, kamunun kaynağı kullanılıyor, fona devredilmiştir, fon bunları kullanıyor. Şimdi, bunlar da bağımsız bir şekilde denetlenmişler.

MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) – Neyse, bazı konulara arkadaşlar değindiler, ben şey yapmayayım. Yani bu şeyin bulduğu eksiklikler, işte, “Danışma Kurulu oluşmamış.” filan, ben buna “keçiboynuzu çiğneme” diyorum. “Gönderelim birkaç tane bir şey de bir keçiboynuzu çiğnesinler.” “Aa, yakaladık.” filan.

Hani, Sayıştay da oluyor ya “denetim görüşünü etkilemeyen eksiklikler” filan gibi yazılıyor ya, o baptan yazılmış, yoksa öbür tarafta dünya kadar kuruluş var, milyar milyar dolarlık işler yapıyorlar, çeviriyorlar. Adam diyor ki: “Gizlidir, belgeleri göndermiyorum.” O da işte göndermiyor. “Göndermezsen gönderme.”

UĞUR AYDEMİR (Manisa) – İnceleniyor zaten.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) – Neyse, kim inceliyor, bilmiyorum ama burada dünya kadar problem var, o problemleri bilin.