Abone Ol

CHP'li Başarır Abdülkadir Selvi'yi Fetullah Gülen Fotoğrafıyla Vurdu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın prompter ile yaptığı yayın ardından eleştirilerde bulundu. Başarır aynı zamanda gazeteci Abdülkadir Selvi'ye de tepki gösterdi.

CHP'li Başarır Abdülkadir Selvi'yi Fetullah Gülen Fotoğrafıyla Vurdu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk oldu.

Başarır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam katıldığı yayına ilişkin konuştu.

Başarır, söyleşide sözde gazetecilerin yanlış yerde oturduğunu, asıl yerlerinin Erdoğan’ın yanı yani prompterın karşısı olduğunu söyledi. Başarır, “Bunlar kalemini ruhunu saraya teslim etmiş insanlar. Halkın değil, sarayın gazetecileri bunlar. İnsanlar yalnızca Bankasya’da hesapları olduğu için tutuklanırken, bu adam daha Fetullah Gülen ile olan fotoğraflarının hesabını vermedi.

CHP'li Başarır Abdülkadir Selvi'yi Fetullah Gülen Fotoğrafıyla Vurdu - Resim: 1

Bu adam FETÖ’nün en yakın adamı, bu ülkenin kahraman askerlerin subaylarının yargılanmasına tetikçilik yapmış ve bir dakika ifade vermemiş biri. Bu adama gazeteci falan demeyeceğim.” dedi.

“HALK KENDİ KADERİNE BIRAKILDI”

Türkiye’de devam eden yangınlara da değinen Başarır, iktidarın halkı kendi kaderine bıraktığını söyledi. Başarır, “Geldiğimiz anda Akkuyu’da nükleer santral olmayacak söz veriyorum. Olmaması için yıllardır direndik hala direniyoruz. Orman yangınında içine kadar geldi ve bir patlama sırasında yarıklar oluştu. Doğa yine bizi uyardı. O nükleer santrale bir şey olması durumunda Mersin, Hatay, Antakya haritadan silinir ve biz bu riskle yaşamak istemiyoruz. Geldiğimiz anda gereken yapılacak bence o yaptırım boşa yapılan bir yatırımdır. Mersinli istemiyor, biz istemiyoruz. Halka rağmen bunu yapıyorlar ve bu çok yazık. AKP iktidarının en son dinlediği kesim halk.” ifadelerini kullandı.