Abone Ol

CHP'li Başarır: 15 Temmuz’dan Sonra El Konulan Silahlar Kimlere Verildi?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanlığı'nda yapılan teftişler sonucunda hazırlanan müfettiş raporlarının Adalet Bakanlığı'nın ne halde olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

CHP'li Başarır: 15 Temmuz’dan Sonra El Konulan Silahlar Kimlere Verildi?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Türkiye’de el konulan birçok silaha yönelik daha müsadere kararı olmadan, mahkeme kararı verilmeden isteyen insanlara ayrılıyor. O silahları birçok AKP’ye yakın isimler aldı. Bu konu da araştırılsın. FETÖ döneminde, 15 Temmuz’dan sonra el konulan silahlar kimlere verildi?" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanlığı'nda yapılan teftişler sonucunda hazırlanan müfettiş raporlarının Adalet Bakanlığı'nın ne halde olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Sözcü'nün haberine göre, Başarır “Düşünün suça konu olan silahların birçoğu düzgün bir şekilde kayıt edilip muhafaza edilmemiş. Suça konu olan uyuşturucunun imhaları gerekli zamanlarda yapılmamış. Milli paralar, el konulan paralar ve altınların nasıl saklandığı ortaya çıktı. Aslında ciddiyetsiz olan ne yazık ki bakanlık çünkü Türkiye'de adalet bu durumda.” dedi.

"O silahları birçok AKP'ye yakın isimler aldı"

Özellikle FETÖ dönemine vurgu yapan Başarır, “Türkiye'de el konulan birçok silaha yönelik daha müsadere kararı olmadan, mahkeme kararı verilmeden isteyen insanlara ayrılıyor. O silahları birçok AKP'ye yakın isimler aldı. Bu konu da araştırılsın. FETÖ döneminde, 15 Temmuz'dan sonra el konulan silahlar kimlere verildi? Bunların hepsi sorgulanmalı.

Bakın, Teftiş Kurulu da kaç adet av tüfeğinin, kaç adet çakı bıçağının, kaç adet mermi ya da av fişeği kartuşunun olduğunu açıklamamış ancak en azından bunların suç eşyası kaydına alınmadığını belirlemiş. Bu mermiler, silahlar el altından kimlere peşkeş çekiliyor? Bunun ortaya çıktığı gün Türkiye sallanmalı. Bu mermiler, silahlar kimlerin eline geçiyor? Ancak tek bir gerçek var ki onu söyleyebilirim: Adalet Bakanlığı tüm ciddiyetini yitirmiş durumda ve depoları da rezalet durumda.” İfadelerini kullandı.

"Bu açıkça yolsuzluğun tescilidir"

Bu raporların çok dikkate değer olduğunu ifade eden CHP'li Başarır, “Bakın, korunması gereken milli paraların kasa kaydına alınmadığı gözüküyor. Bu paralara neler oluyor? Bu paralardan kimler faydalanıyor? Paralar nasıl olur da devletin kasa kayıtlarına alınmadan diğer eşyalarla birlikte muhafaza edilebilir? Bu açıkça yolsuzluğun tescilidir.

Kayda alınmayan paranın kaybolmayacağını düşünebilir misiniz? Sadece para da değil kıymetli maden eşyalarının da kayda alınmadığı ortaya çıktı. Altın, kolye, bilezik gibi kıymetli eşyaların nereye gittiğinin hesabını Adalet Bakanı vermelidir.” sözlerine son verdi.