Abone Ol

CHP'den İzmir'de demokrasi mitingi: Fetö devlete sızmadı, yerleştirildi...

CHP, Darbelere ve diktatörlüğe karşı demokrasi mitingi düzenledi. Kılıçdaroğlu konuşmasına 'Her türlü darbe ve diktaya karşı durduk, karşı durmaya devam edeceğiz' diyerek başlarken, konuşmasının devamında demokrasi ve laiklik üzerinde durdu,

CHP'den İzmir'de demokrasi mitingi: Fetö devlete sızmadı, yerleştirildi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhuriyet'in kurucu değerleriyle oynamayın' dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

Bu darbe cumhuriyetimize, parlamenter sisteme ve demokrasimize karşı yapıldı.

Her türlü darbe ve diktaya karşı durduk, karşı durmaya devam edeceğiz.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet'in farkında olmalıyız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Cumhuriyetimizi kuranlar sağlam temeller üzerine modern bir ülke kurdular. TürkiyeCumhuriyeti'nin kurucu ayarlarıyla oynamayın dedim. Biz Cumhuriyet'in kurucu ayarlarını güçlendirmek zorundayız. Bu yüzden diyorum kimden ve nereden gelirse gelsin tüm darbelere ve dikta anlayışlarına karşı duruyoruz ve karşı çıkmayı sürdüreceğiz.

Bugün laikliğin ve seküler sistemin ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Laiklik bizi bir arada tutan çimentodur.

Kışlaya, camiye, adliyeye siyasetin girmesini asla kabul etmiyoruz.

Darbe girişiminin ardından laik bilimsel eğitimin de önemi ortaya çıktı.

Devlette yükselmenin yolu bir cemaate, bir partiye üye olmaktan geçmemelidir. Başta iktidar partisi herkesin bu gerçeği tekrar düşünmesi gerekmektedir.

Bu darbe girişimi bize medya özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu da gösterdi. Bu arada size bir sır vereyim, ben de 6 yıl sonra ilk kez TRT'ye çıktım.

FETÖ devlete sızmadı adım adım yerleştirildi. Siyaset kurumu mutlaka özeleştiri yapmak zorunda.