Abone Ol

CHP'den İYİ Parti'ye: Teklif var ısrar yok

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçim için ittifaka kapıları kapatmasına CHP’li kurmaylardan “Biz, ‘kesinlikle uzlaşmayacağız’ diyen kimseye ısrarcı olmayız” yanıtı geldiği iddia edildi.

CHP'den İYİ Parti'ye: Teklif var ısrar yok

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener önceki gün katıldığı TV yayınında, yerel seçimlere tek başına girme ve 81 il ile ilçelerinde kendi adaylarını çıkarma kararlarının “blöf” olduğu yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine, “Blöf mlöf yapmıyoruz” diyerek, bu konuda kararlı oldukları mesajını vermişti.

Akşener’in son açıklamalarını değerlendiren CHP’li kurmaylar, özetle şu görüşleri dile getirdiler:

“Aldıkları karar kendi içlerinde de tartışma konusu. Meral Hanım çok büyük bir risk almış durumda. Olası bir mağlubiyetin faturası Meral Hanım’a çıkar ki kendisi de söylüyor. Kemal Bey bu konuda asla bir polemiğe girmez, sabreder.

Biz CHP olarak hiçbir parti ve kişi için böyle konuşmalar yapmıyoruz, kimseyle ilgili bağlayıcı ifadeler kullanmıyoruz. Çünkü yarın herhangi bir konuda konuşmak icap ederse yüz yüze bakabilmeliyiz. İki tarafın da birbiriyle konuşamaz hale gelmemesi adına Kemal Bey ve biz özenli ve hassas davranıyoruz.

Genel Başkan, İYİ Parti’nin kararına dair ‘haklarıdır, ne yapalım’ yorumunu yaptı. Biz bu çerçevede polemiğe girmekten, tartışmaya dahil olmaktan kaçınıyoruz. Ayrıca şuna inanıyoruz; seçmen sandıkta ittifakı yapar.”

KAYNAK: Milliyet