Abone Ol

CHP'de ortalığı karıştıracak iddia

Olağanüstü kurultay çağrıları yapılan CHP'den 1 Kasım'da Ankara 2. bölgeden aday olan İlyas Güven Eroğlu'nun sahibi olduğu 'Halkın Habercisi' adlı sitede parti kulislerini karıştıracak bir iddia ortaya atıldı.

CHP'de ortalığı karıştıracak iddia

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin genel başkanlığa aday olacağı belirtildi.CHP'de 42 kurultay delegesi eski il başkanının ve genel başkanlık için adaylığını açıklayan isimlerden Umut Oran ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin olağanüstü kurultay çağrısı yaptığı partide tartışmalar bitmiyor. Ancak Halkın Habercisi adlı sitenin ortaya attığı iddia bomba etkisi yarattı.

ÇALIŞMALARI GİZLİ

Site, Böke'nin Ocak 2016'da yapılacak CHP olağan kurultayında genel başkan adayı olacağı ve bu süreçte ismini dillendirmemek için çalışmalarını çok gizli bir şekilde yürüttüğü belirtildi. Ayrıca haberde, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke İzmir milletvekili seçildikten sonra, çıktığı televizyon programlarında ekonomiyi kendisinin düzelteceği mesajlarını veriyor” ifadeleri yer aldı. Sitede Böke hakkında orataya atılan iddialar şöyle verildi:

“90'lı yıllarda Tansu Çiller'in çıkışına benzer CHP'de bir çıkış yaparak uluslararası lobilerin de desteğini alarak Ocak ayında yapılacak olağan kurultayda CHP genel başkanlığına adaylığını, bugünlerde devam eden olağanüstü kurultay çalışmalarının tamamlanmasının ardından açıklayacak.”

MURAT ÖZÇELİK DE DESTEK VERECEK

Sitede, “Böke'nin CHP genel başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından uluslararası lobiler ve Türkiye'deki uzantıları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan desteğini çekerek aday olması engellenmiş olacak. Kılıçdaroğlu'nun da olağan kongre sürecinde genel başkanlık yarışında Böke'yi desteklemesi bekleniyor” denildi. İki gün önce ABD'den döner dönmez hiçbir açıklama yapmadan CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve PM üyeliğinden istifa eden Murat Özçelik'in de bu süreçte Böke'nin yanında yer alacağı kaydedildi.