Abone Ol

CHP'de Milletvekili Aday Sayısının 3 Bini Geçmesi Bekleniyor

CHP'ye milletvekili aday adaylarının başvurusu sürüyor. Başvuru sayısının bu seçimde üç bini geçmesi bekleniyor. Geçen dönem 190’ı devlet memuru toplam bin 800 kişi aday adaylığı için başvurmuştu…

CHP'de Milletvekili Aday Sayısının 3 Bini Geçmesi Bekleniyor

14 Mayıs 2023 erken genel seçimi için CHP’ye başvuran aday adaylarının gireceği ön listeyi kimler yapacak…

Partide aday adaylıklarını başvurularını değerlendirmek üzere sekiz kişilik komisyon kurulduğu bilgisi geliyor. Komisyondaki bu isimler şunlar:


CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Bülent Tezcan…

Listede gözler bir kişi aradı; Tekin Bingöl…

HEP KRİTİK GÖREVDE
Tekin Bingöl, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Kısa dönem doktorluktan sonra siyasi parti üyeliği 1984 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ye kayıt olmasıyla başladı.

SHP-CHP birleşmesi ile birlikte CHP’de devam etti. 2005 yılında Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. Partinin 31. ve 2010 yılında yapılan 32. Olağan Kurultayında Parti Meclisi Üyeliğine seçilerek Genel Sekreter Yardımcılığı görevi üstlendi.

23. Dönemde Ankara Milletvekilli seçilerek, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. 34. Olağan Kurultayda yeniden Parti Meclisine seçildi. 30 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinden sonra yapılan MYK değişikliğinin ardından Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Görevine getirildi.

25. ve 26. Dönemde yeniden Ankara milletvekili seçildi.


18. Olağanüstü Kurultayda ve 35. Olağan Kurultayda Parti Meclisine seçilen Tekin Bingöl, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini halen sürdürmektedir… 
CHP sitesinde Bingöl ile ilgili bilgiler bunlar…

KARA KUTU
67 yaşındaki Tekin Bingöl, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde de genel merkezdeki en güvenilir ve en tecrübeli isimlerden oldu.  Daima milletvekili ve belediye başkanlarının belirlendiği grup içinde yer aldı.

Hatta geçen yıl Selin Sayek Böke yerine genel sekreterliğe getireceği söylendi, medyada haberler çıktı.

Tekin Bingöl bu göreve getirilmediği gibi partide aday adaylıklarını başvurularını değerlendirecek sekiz kişilik komisyonda yer almaması merak konusu oldu.

Kılıçdaroğlu, uzun yıllar çalıştığı için partide “kara kutusu” olarak tanınan ve yerel teşkilatları en iyi bilen Tekin Bingöl’ün üzerini mi çizdi?

Bir diğer iddia ise, Kılıçdaroğlu’nun aksine Tekin Bingöl’e çok güvendiği için Millet İttifakı’nı oluşturan diğer partiler ile yapılacak milletvekili müzakerelerinde görevlendirdi. Ayrıca Bitlisli Tekin Bingöl’ün HDP ile temaslar içinde faaliyette olduğu belirtiliyor.

Sonuç olarak, CHP milletvekili kesin listesi oluşurken Tekin Bingöl’ün yine Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibi içinde olacağı söyleniyor…

Odatv.com