Abone Ol

CHP'de kazan kaynıyor! Oğuz Kaan Salıcı'nın gözü başkanlıkta

Takvim'in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın Etiler'de lüks bir restoranda eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile buluştuğu iddia edildi.

CHP'de kazan kaynıyor! Oğuz Kaan Salıcı'nın gözü başkanlıkta

24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanan CHP'de, genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın partinin başına getirilmek istendiği ileri sürüldü.

SARIGÜL ŞİŞLİ'Yİ İSTİYOR

"2019'daki yerel seçimler için liste çalışması yaptıkları iddia edilen 4 isimden Sarıgül'ün Şişli'yi, Kaftancıoğlu'nun ise Beşiktaş'ı istediği iddia edildi" denen haberdeki iddialar şöyle:

2 NUMARALI KOLTUĞA OTRUR OTURMAZ

CHP'nin 2 numaralı koltuğuna oturduktan sonra ilk iş olarak İstanbul'u dizayn etmeye girişen Salıcı'nın yerel seçimlerden sonra genel başkan adayı olmaya hazırlandığı öğrenildi.

MUHARREM İNCE EKİBİ ŞOK OLDU

Salıcı'nın İstanbul temasları CHP'de genel başkanlık için yola çıkan Muharrem İnce ekibinde de şok etkisi yarattı. Partinin eski lideri Deniz Baykal'a yakın isimler ise bayram sonrasında bir bildiri yayınlayarak Salıcı'yı protesto etmeye hazırlanıyor.

'BEYKOZ KONAKLARI EKİBİ'

Salıcı'ya Sarıgül dışında DSP'li eski bakanlardan Hüsamettin Özkan'ın ve Erdoğan Toprak'ın da destek verdiği belirtiliyor. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in sağ kolu olan Hüsamettin Özkan, 2002 yılında DSP-MHP-ANAP koalisyonunun yıkılmasında kilit rol oynamıştı. Türk siyasetinde Beykoz Konakları Ekibi olarak bilinen yapılanmanın lideri olan Özkan, CHP üzerinde de etkili bir isim olarak gösteriliyor.

Özkan'a en yakın isimlerden İstemihan Talay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun siyasi başdanışmanı olarak görev yapıyor. Özkan ve ekibinin CHP'de bir değişim için düğmeye bastığı, Kılıçdaroğlu'ndan sonra partinin başına Muharrem İnce'yi değil Oğuz Kaan Salıcı'yı getirmeyi planladığı belirtiliyor.