Abone Ol

CHP'de Burcu Köksal ve Özgür Özel arasında DEM Parti krizi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçilmesi halinde belediyenin kapılarının "DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacağını" söyledi. Özgür Özel Burcu Köksal'ın dil sürçmesi nedeniyle böyle laflar ettiğini söyledi ve durumu yumuşatmaya çalıştı. Burcu Köksal ise yeni aciklama yaparak dil sürçmesi olmadığını Dem Parti ile bir araya gelmeyeceğini vurguladı.

CHP'de Burcu Köksal ve Özgür Özel arasında DEM Parti krizi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında öncesinde konuşan Burcu Köksal şunları söyledi:

"Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AKP'nin adayı bunu söyleyemez, onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar."

Köksal'ın bu ifadeleri sosyal medyada da gündem oldu.

 Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı öncesinde konuşan CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadesini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında sarf ettiği 'Seçildiğimde, DEM Parti hariç tüm siyasi partilere belediyenin kapıları açık olacak' sözlerini düzeltti. Özel, Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkan'dan da selam getirdim. Orada bir küçük sürçülisan oldu, ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesi'nin de, Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” dedi. Gazeteci Barış Yarkadaş ise konuya dair yaptığı açıklamada, Köksal ile konuştuğunu ve Köksal'ın, "Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım" dediğini aktardı.

Sözleri gündem olan Burcu Köksal hakkında Barış Yarkadaş'tan bir iddia geldi. Televizyon programında konuşan Yarkadaş, Burcu Köksal'ın kendisine açıklamalarda bulunduğunu söyleyerek,

"Ben bugün Burcu Köksal’ı aradım. ‘Sadece sana açıklama yapacağım’ dedi. Burcu Köksal ‘Ben belediye başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni DEM Partililerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım." dedi.