Abone Ol

CHP koridorlarında dolaşan Kılıçdaroğlu hayaleti: İdare amiri seçiminde ilginç hesaplaşma

CHP’nin TBMM İdari Amirliği için yapacağı seçime saatler kala hareketli anlar yaşandı. Kapalı grup toplantısının Kemal Kılıçdaroğlu-Özgür Özel seçimine dönüşmesini istemeyen Genel Merkez, seçimin tek adaylı yapılması için Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün aday olmasını kararlaştırdı.

CHP koridorlarında dolaşan Kılıçdaroğlu hayaleti: İdare amiri seçiminde ilginç hesaplaşma

Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’na imza veren vekillerin aday göstermek istediği Adana Milletvekili Orhan Sümer ise, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in araya girmesiyle adaylıktan çekildi.

Bu kez, Kılıçdaroğlu ekibine baskı yapıldığını öne sürerek tepki gösteren Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, perşembe günkü seçimde aday olma kararı aldı.

CHP’de Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) girdiği için TBMM İdari Amirliği görevinden istifa eden CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’den boşalan koltuğa yapılacak seçim bir kez daha krize dönüştü. TBMM İdari Amirliği seçimi için Kasım ayında kapalı grup toplantısı planlanmıştı.

CHP yönetimi İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ı aday göstermeyi planlarken, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen vekillerden Adana Milletvekili Orhan Sümer’in de adaylık hazırlığı yapması üzerine seçim, Antalya’da düzenlenen Milletvekili Kampı sonrasına bırakılmıştı. TBMM İdari Amirliği seçimi bu perşembe gününe planlanırken, seçime saatler kala CHP kulislerinde hareketli anlar yaşandı.

Kılıçdaroğlu-Özel seçimine mi dönüşecek?

Edinilen bilgiye göre, Adana Milletvekili Orhan Sümer’in adaylıktan çekilmemesi üzerine Genel Merkez bu kez Ednan Arslan yerine Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün aday gösterilmesini kararlaştırdı. Tüzün’ün de Orhan Sümer karşısında kaybetme ve bununla birlikte seçimin Kılıçdaroğlu-Özel seçimine dönüşme ihtimalini değerlendiren CHP yönetimi, kapalı grup toplantısına tek adayla gidilmesi için çalışma başlattı.

İki belediye başkanı araya girdi

Kulislerde konuşulan iddialara göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Orhan Sümer’le görüşerek adaylıktan çekilmesini istedi ancak Sümer geri adım atmadı. Bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de araya girmesiyle Sümer’in adaylıktan çekilme kararı aldığı öğrenildi.

Bu karar, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen vekiller arasında tepkiyle karşılanırken bu kez CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan aday olma kararı aldı. CHP’nin bugün saat 11.00’de düzenleyeceği kapalı grup toplantısında Yaşar Tüzün ile Uğur Bayraktutan’ın yarışması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bazı vekiller, Kasım ayında ertelenen kapalı grup toplantısı ile ilgili T24’e yaptıkları değerlendirmelerde “Orhan Sümer’in kazanacağının anlaşılması üzerine seçimin ertelendiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.