Abone Ol

CHP içi muhalifler İmamoğlu'na seçimi kaybettirmek için çalışıyor

Gazeteci Murat Yetkin, “İmamoğlu CHP’nin 2019’da çeyrek asır sonra kazandığı İBB Belediye Başkanlığını kaybederse bu Kurum’un başarılı performansı sayesinde olmayacak. Bir ölçüde Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın başarısı sayesinde olacak" dedi.

CHP içi muhalifler İmamoğlu'na seçimi kaybettirmek için çalışıyor

Murat Yetkin yeni yazısında, “İmamoğlu CHP’nin 2019’da çeyrek asır sonra kazandığı İBB Belediye Başkanlığını kaybederse bu Kurum’un başarılı performansı sayesinde olmayacak. Bir ölçüde Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın başarısı sayesinde olacak ama o da Kurum’u aday gösterdiği için değil. Daha çok son beş yıldır ve halen devletin bütün imkânlarını CHP’li belediyeleri ama özellikle İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın hareket alanını kısıtlamak için kullanmasından dolayı” görüşünü ifade etti.

Yetkin, “İmamoğlu bu seçimi kaybederse, ki bu sadece İmamoğlu’nun ya da CHP’nin kaybetmesiyle sınırlı kalmayacak. Erdoğan’a belediyeler dahil bütün idarenin tek hâkimi olma kapısını açacak. Bu ise Erdoğan yönetimini ‘Tek adam’ diye eleştiren, CHP’nin bir önceki seçimdeki müttefiklerinin ama özellikle CHP içindeki anti-İmamoğlu hizbinin eseri olacak. CHP içindeki bu hizbin Yüksek Seçim Kurulu’nun adayları kesinleştireceği 3 Mart’tan sonra yeni bir hamleyle sadece İmamoğlu değil CHP’nin başarısızlığı için yeni bir hamleye hazırlandığı iddiaları dolaşıyor Ankara kulislerinde” ifadelerini kullandı.