Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Silivri sonrası flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret etmek için Silivri Cezaevi'ne gitti.

Kılıçdaroğlu'ndan Silivri sonrası flaş açıklama

Cezaevi önünde aracından inen Kılıçdaroğlu, Umut Nöbeti'ni tutan eski TBMM Başkan vekili ve CHP eski Milletvekili Güldal Mumcu ve yanındakilerle bir süre sohbet ettikten sonra cezaevine girdi.

Kılıçdaroğlu'ndan ziyaret sonrası ilk açıklama:

Doğru haber yaptığı için hapse atılan 2 gazeteciyi Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret ettik. Bu bir demokrasi ayıbı, aynı ayıbı tekrar açıklamaktan utanıyorum. Haber yaptığı için gazetecilerin hapse atılması kabul edilmez. 2 arkadaşımda çok iyiler. Türkiye yarı açık ceza evine döndü. Demokrasi hiçe sayılıyor. Tutuksuz yargılansınlar. Bu ayıptan Türkiye'yi kurtaralım. 32 gazeteci hapiste. Türkiye bugün  dünyada gündem oluyor. Yazık günah değil mi bu insanlara? Yapılan haberlerin tamamı doğru. Doğru haber yaptığı için içeriye atılan gazeteciler var. Bunları doğru bulmuyoruz. Hükümetin yanlışlarını gazeteciler haber yapacaklarsa bundan gurur duymamız gerekir. Hem 'güçlü olacağım' diyeceksin; hem insanları hapse atacaksın bunları kabul etmiyoruz. 32 gazeteci için de söylediklerim geçerlidir.