Abone Ol

CHP Ankara İl Kongresi'nde iki aday yarışacak; Kılıçdaroğlu hangi ismi destekliyor?

Delege tablosunun dengeli dağılması bekleniyor

CHP Ankara İl Kongresi'nde iki aday yarışacak; Kılıçdaroğlu hangi ismi destekliyor?

Eray Görgülü(T24

CHP’de il kongreleri devam ederken, kurultay öncesinde gözler, başkent Ankara’ya çevrildi. Bu hafta sonu düzenlenecek kongrede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği'nden adaylık için istifa eden Sercan Çığgın ile Ümit Erkol yarışacak. Çekişmeli geçecek olan kongrede hangi aday kazanırsa kazansın, Ankara delegesinin kurultay genel başkanlık seçiminde, farklı adaylara oy verebileceği ifade ediliyor. Öte yandan doğal delege olduğu için kongrede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da oy kullanacak.


CHP’de genel başkanlık yarışının yaşanacağı olağan kurultay öncesi il kongreleri devam ederken, bu cumartesi de Ankara İl Kongresi yapılacak. İki adayın başa baş yarışması beklenen kongredeki delege tablosunun da olağan kurultaydaki genel başkanlık seçimine yönelik dengeli dağılması bekleniyor.

“CHP Gençlik Kolları'ndan geliyorum”
Kongrede yarışacak iki adaydan birisi olan Sercan Çığgın, geçtiğimiz günlerde il başkanlığı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

Çığgın, adaylığı ile ilgili, “Her göreve seçimle geldim. Ben partinin evladı örgütün vicdanıyım. Ben tabanın, delegenin, üyenin, gençlik kollarının adayıyım. Bizim önce Ankara’yı, sonra yarınları ve gençleri önceleyen, onların siyasete katılımını ve sorunlarına çözüm önerisi bulan bir siyaset tarzı geliştirmemiz gerekiyor. Ankara’nın en büyük seçim kampanyasını hazırlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Kongrede Yavaş da oy kullanacak
619 delege ile birlikte doğal delege olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da oy kullanacağı Ankara İl Kongresi öncesi kulislerde Çığgın’ın örgüt tabanının adayı olduğuna vurgu yapılırken, kongreye 230 civarında bir imza ile girmesi de bekleniyor.

“Sol, sosyalist gelenekten geliyorum”
Kongrede yarışacak diğer aday ise Ümit Erkol olacak. Adaylık açıklamasına 25 ilçe başkanının 14’ünün katıldığı Erkol da, “Ben, tarihimizin bize yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ederek, Ankara İl Başkanlığına adayım. Sol, sosyalist gelenekten geliyorum. Her türlü zorluğun altında örgütsel irademizle kalkacağımıza olan inancımla sizlerin desteğini istiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Erkol’un parti okulu faaliyetlerinde bulunduğu da biliniyor.

Kılıçdaroğlu, herhangi bir isme işaret etmedi
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar Ankara İl Kongresi ile ilgili herhangi bir isme işaret etmezken, Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibinin Erkol için destek istediği öğrenildi.

Kulislerde, Ankara milletvekilleri Okan Konuralp ve Deniz Demir’in yanı sıra Genel Başkan yardımcıları Eren Erdem, Bülent Kuşoğlu ve Semra Dinçer’in Erkol için delegeleri arayarak destek istediği konuşuluyor.

Çığgın’ı ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Ankara milletvekilleri Gamze Taşçıer ve Umut Akdoğan destekliyor.