Abone Ol

ÇHD Davası: Tanık Gülben Ergen ve Tarkan Hakkında Örgüt Üyesi Dedi

Selçuk Kozağaçlı, kendisi hakkında ifade veren tanığın ifadesi hakkında, ""Benim dışımda örgüt üyesi dediği kişiler kimler? Babası, Gülben Ergen, Tarkan" dedi.

ÇHD Davası: Tanık Gülben Ergen ve Tarkan Hakkında Örgüt Üyesi Dedi

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve diğer avukatlar hakkında 2013 yılında açılan diğer davanın duruşması, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; duruşmaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Batman Baro Başkanı Erkan Şenses, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Şanlıurfa Baro Başkanı Velat İzol, Mardin Baro başkanı İsmail Elik, Van Baro Başkan yardımcısı Hamza Çiftçi, Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Baro Başkanı  Mehmet Durakoğlu olmak üzere çok sayıda avukat katıldı.

Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya, İspanya ve İtalya'dan gelen avukatlar da duruşmaya cüppeleriyle iştirak etti.

SAVCI TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI İSTEDİ

Duruşma, savcının Kozağaçlı, Yılmaz ve Timtik'in tutukluluk hallerinin devamına yönelik talebiyle başladı.

Kozağaçlı, Yılmaz ve Timtik'in avukatları ile duruşmaya katılan baro başkanlarının tutukluluk halinin devamına yönelik taleple ilgili sözlerinin ardından duruşma Selçuk Kozağaçlı'nın beyanıyla devam etti.

“28 GÜN ÇOK MUTLU YATTIM”

"Baro başkanlarının ve diğer meslektaşlarımın bu düzeyde desteği, aklanmamız demektir. Tutukluluğumu devam ettirecekseniz, ben bu onurla yatarım." diyerek sözlerine başlayan Kozağaçlı, bir önceki duruşmada, geçmişte hakkında üç defa yakalama kararı çıktığını ve her karar çıktığında kendisinin ifade vermeye geldiğini belirttiğini ancak buna rağmen tutukluluğunun devamına yönelik kararın kaçma ve saklanma şüphesiyle verildiğini söyleyerek mahkeme başkanına şöyle seslendi:

“Önceki celsede kaçma ve saklanma şüphesi demeyin, zoruma gidiyor dedim. Duruşmadan sonra heyet üyeleri o ifadeyi kullanmadı 28 gün çok mutlu yattım. Sonra siz geldiniz ve kaçma ve saklanma şüphesi dediniz, mutluluğum sona erdi.”

TANIK TARKAN VE GÜLBEN ERGEN İÇİN DE ÖRGÜT ÜYESİ DEDİ

Dosyada kendisi hakkında ifade veren bir itirafçıyla ilgili konuşan Kozağaçlı, o itirafçının ifadesi nedeniyle tutuklandığını söyledi ve şöyle konuştu:

"200 miligramlık psikotik ilaç ve uyuşturucu kullanan paranoid şizofreni tanısı konulmuş tanığın kullandıklarını file verseniz önce 'Ben DHKP-C’liyim' der. Aynı uyuşturucuları kullanan kişi hem DHKP-C'li olur hem de DHKP-C itirafçısı olur."

Hakkında ifade veren itirafçının kendi el yazısıyla verdiği ifadede babasına, Gülben Ergen'e ve Tarkan'a da DHKP-C'li dediğini söyleyen Kozağaçlı, "Beni bu tanığın sözleriyle mi hapishanede tutmaya devam edeceksiniz?" diye konuştu.

“DELİLLER EMANETTE, SAVCILIKTA, KOLLUKTA YOK”

Selçuk Kozağaçlı ifadesinde şunları kaydetti:

“Ben size yalan söylüyorsunuz diyorum. Deliller emanette, savcılıkta, kollukta yok diyorum. Beni avutmak için ne yapmalısınız? Delilleri getirmeniz, tartışmamız ve bilirkişi incelemesi yapmalısınız. Dijitaller yok diyorum. Var diyemezsiniz. Burada takdir hakkınız yok. Var deyip getirmeye kalkışabilirsiniz ama sizden önce 7,5 yıl bulamadılar. Ne olacak şimdi, takdir hakkıdır var mı diyeceksiniz. Sanığa delili gösterememek utanç verici.

Tanığın kendi el yazısından okuyorum: 2011’de annemi be kız kardeşimi öldürmeye çalıştım paranayodan.

Bizim hakkımızda verdiği ifade 2012.

“BAKIRKÖY’DE YATAK OLMADIĞI İÇİN YATIRILAMADIĞINI SÖYLÜYOR”

Tanık kendi ifadesinde olmayan insanları gördüğünün tespit edildiğini, Bakırköy’de yatak olmadığı için yatırılamadığını söylüyor. Kollarını jiletle kesme, canavar sanıp gardiyana sanma 140 küsur suç. Bu tanık ifade veriyor hakkımda.

Sonra hastane sürecini, aldığı ilaçları anlatıyor. Ve uyuşturucuları. Kim kullanırsa bunları, bu ilaçları, bu uyuşturucuları her şeyi söyleyebilir. Fil kullansa bunları ben örgüt üyesiyim der zaten.

Bakırköy Akıl Hastanesi’ne bir müzekkere yazılmaz mı? Benim dışımda örgüt üyesi dediği kişiler kimler? Babası, Gülben Ergen, Tarkan. Bunun ifadesiyle beni tutuklu tutup karar vermeye çalışıyorsunuz. Bu adam 141 dosyada tanık. Bundan iyisini bulmayan polisin maaşımdan kesmezler mi? Benim hakkımda ifade vermesinden 11 ay ve 14 ay önce bunları söylemiş bir tanık.”

NE OLMUŞTU

Yargıtay Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasındaki kısmi bozma kararı vermişti.

Yüksek mahkeme kararında, Kozağaçlı'ya örgüt üyeliği suçlamasıyla 10 yıl 15 ay hapis cezasını bozmuştu.

Kararda, Kozağaçlı'nın başka bir dosyada örgüt yöneticiliğinden yargılandığına işaret edilmişti.

Yargıtay, diğer tutuklu sanık Barkın Timtik'e örgüt yöneticiliği suçundan verilen 18 yıl 9 aylık hapis cezasını da bozmuş, Timtik hakkında yöneltilen suçlamanın somut delillere dayanmadığı belirtilmişti.