Abone Ol

Ceyda Olguner: Doğru yolda olduğuma inanıyorum

Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Sevda Kuşun Kanadında ve Alemde Bir Gece’de rol alan güzel oyuncu Ceyda Olguner, “Karakter benim önüme geçiyorsa, beni gölgede bırakacak kadar parlıyorsa benden mutlusu yok” diyor.

Ceyda Olguner: Doğru yolda olduğuma inanıyorum

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Bugüne kadar neler yaptınız?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunuyum. Okula çok erken bir yaşta, 19 yaşımda girdim. Mezun olunca da İstanbul’a yerleştim. Ne yazık ki Ankara, oyunculuk yapmak adına git gide sınırlanan bir hal aldı.

İstanbul’a geldikten sonra ise dizilerde ve filmlerde yer almaya, işimi baştan öğrenmeye giriştim. Her işte olduğu gibi bizde de okulla yaşam arasında büyük farklar var. Yaptığım işler arasında Muhteşem Yüzyıl Kösem’i ve Sevda Kuşun Kanadında’yı sayabilirim.

Hangi rolleri oynamaktan keyif alıyorsunuz?

Derinliği olan, oyuncuyu da izleyiciyi de zorlayacak rollerin albenisi her zaman daha fazla oluyor. Bazı roller ister istemez iş gibi gelirken bazıları canlandırmak için iştah yaratıyor. Piyasa şartları gereği, birbirinin aynı işler yüzünden bu rollere rastlamak zor oluyor. Bu da, bu rolleri daha da değerli kılıyor.

Ulaşmak istediğiniz hedef ne; herkes tarafından tanınmış bir oyuncu olmak mı, yoksa sizi tatmin olmuş noktaya varmak mı?

Bu tatminden ne anladığınızla ilgili. İşimde başarılı olduğum sürece tanınmak ya da tanınmamak benim için sorun değil. Hatta karakter benim önüme geçiyorsa, beni gölgede bırakacak kadar parlıyorsa benden mutlusu yok.

İşimde başarılı olup, canlandırdığım birbirinden farklı karakterlerle hatırlanmayı tercih ederim sanırım. Şöhretten çok oyunculuğuma saygı duyulması benim için gerçek başarı olacaktır. Bu tatmini de beraberinde getirecektir.

Sektörde her gün yeni bir genç oyuncu ortaya çıkıyor. Kendinizi nasıl vazgeçilmez hale getireceksiniz?

Katılımın bu kadar yüksek olması sektör için iyi. Kalite arayışı arttıkça ve izleyici beğenisi keskinleştikçe benim gibi karakter oyuncularının şansları daha da artacaktır. Beni fiziken beğenen insanlar kadar oyunculuğuma saygı duyan insan sayısı da fazla olduğunda zaten vazgeçilmez olurum.

Modellik deneyiminiz de olmuş. Size neler kattı?

Bana duruş ve fotoğraf vermeyi öğretti. Bizde ekranlarda fotoğraf veren çok oyuncu yok. Bu da modellerin ekranda bazen önümüze geçmesine neden oluyor.

Piyasa da model hakimiyetinin buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Okullular olarak biz duruşumuzdan çok karakterimizle ilgileniyoruz ki kimi zaman bu handikapımız oluyor. Modellik sayesinde bu konudaki eksikliğimi giderdiğime inanıyorum. Fırsat geldikçe yapmaktan keyif alıyorum.

Set dışında tarzınız nasıldır?

Modayla ilişkim oldukça gevşek. Karakterlerim sayesinde çok farklı tarzlara büründüm. Hatta oynadığım dönem dizilerinin çokluğunu düşünürseniz, retroyu gününde yaşadım. Asla giymem diyeceğim bir kıyafet yok ya da kalmadı. Gündelik hayatımda, rahatıma önem veriyorum.

Özel hayat nasıl gidiyor?

Keyifli gidiyor. karşımdakinde karaktere ve karakter gücüne bakıyorum. Birçok insan gibi ilişkide güvene ve saygıya önem veriyorum. Ben zihni dilinde, net bir insanım. Erkekte de olması gerektiği üzere bunu bekliyorum.

Duygularınızla mı yoksa mantığınızla mı yaşayan bir insansınız?

Dengeli bir insanım. Neyin ne zaman öne çıkacağını ben de kestiremiyorum. Ama hayat beni buraya kadar mutlu getirdiğine göre doğru yolda olduğuma inanmak istiyorum. Duygularımı dinleyerek mantıklı olmayı seçiyorum

Bakım sırlarınız var mı spor yapar mısınız?

Çok su tüketiyorum. Hafif makyaj yapmaya özen gösteriyorum. Güzellik kadının içinden gelen bir tavır bence makyajla kazanılmıyor. Her gün ortalama bir saatimi spora ayırıyorum.

Salonlardan pek hoşlanmam. Açık havada koşmayı, evde yoga yapmayı, esnemeyi, seviyorum. Bir oyuncu olarak en önemli enstrümanım vücudum. Özenimin karşılığını aldığıma inanıyorum.

(VATAN)