Abone Ol

Ceyda Ateş: Öpüştüm, seviştim ama...

Radikal'den Oktay Volkan Alkaya'nın haberine göre Türkiye'de kadın oyuncular arasında istikrarıyla parmak ısırtan isimlerin başında gelen Ceyda Ateş, özellikle 1998 yılından beri kesintisiz bir şekilde kamera karşısında geçen hayatıyla dikkat çekiyor.

Ceyda Ateş: Öpüştüm, seviştim ama...

Yılanların Öcü dizisinde Zahide rolüyle sezonun başarılı oyuncuları arasında yer alan Ceyda Ateş, aynı zamanda güzelliğiyle de her daim ilgi odağı. Çocukluğundan beri oyunculuk mesleğinin içinde olan Ceyda Ateş, kimi zaman cesur sahnelere imza attığı rolleriyle de gündeme gelen bir kariyere sahip. Sizler için Çarşamba akşamlarının Zahide'si Ceyda Ateş'in hayatını ve istikrarlı oyunculuk hayatını derledik.

14 Eylül 1987'de dünyaya gelen Ceyda Ateş, Başak burcu genç bir kadın. Başak kadınının çalışkan ve azimli özelliklerini taşıyan Ceyda Ateş, kesintisiz kariyeriyle bunu kanıtlar nitelikte.

Ankara doğumlu olan Ceyda Ateş, ilk olarak 5 yaşında katıldığı, Neşe Erberk'in düzenlediği çocuklar arası bir güzellik yarışmasında birinci olarak dikkatleri çekti.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde tiyatro eğitimi alan Ceyda Ateş, ilk oyunculuk deneyimini 8 yaşındayken, 1995 yılında Çiçek Taksi'de konuk oyuncu olarak yaşadı.

Üç yıl sonra 1998 yılında Erguvan Yılları'nda konuk oyuncu olarak ekranlara gelen Ceya Ateş için bu proje bir kırılma noktası oldu. Bu tarihten sonra Ceyda Ateş aralıksız olarak günümüze kadar her sene bir projede yer almayı başararak Türkiye'deki oyuncular arasında en istikrarlı kariyerlerden birine imza attı.

1998 aynı zamanda Ceyda Ateş'in kendisini Küçük İbo dizisinde gösterme şansı yakaladığı bir sene oldu ve 2000 yılına kadar bu projede yer alan ceyda Ateş, sonrasında pek çok popüler dizide konuk ve yardımcı oyuncu olarak yüzünü gösterdi.

Üvey Baba, Tatlı Hayat, Hayat Bilgisi, Cennet Mahallesi gibi ses getirmiş uzun soluklu projelerde konuk oyuncu olarak yer alan Ceyda Ateş aranan kadın oyuncular arasına yavaş yavaş girmeyi başardı.

2006 yılında ilk sinema tecrübesini Gülcü Baba ile yaşayan Ceyda Ateş, ufak bir rol aldığı bu projenin ardından kendisine asıl şöhreti getiren Çılgın Dershane Kampta adlı sinema filminde Esra rolüyle büyük beğeni topladı. Güzelliğiyle bu yapımda büyük dikkat çeken Ceyda Ateş, çeşitli televizyon programlarına katılarak bu dönemde sıkça konuşuldu.

Bu dönemde yine pek çok popüler televizyon dizisinde yüzünü gösteren Ceyda Ateş, özellikle Kavak Yelleri'ndeki performansıyla büyük dikkat çekti. Doludizgin Yıllar, Hayat Güzeldir yine Ceyda Ateş'in rol aldığı diğer televizyon projeleriydi.

Sene 2011'e geldiğinde Ceyda Ateş Adını Feriha Koydum adlı yapımdaki Hande rolüyle çok daha büyük kitlelerin dikkatini çekti. Bu dizideki cesur oyunculuğuyla bir cazibe odağı olan Ceyda Ateş, dizinin devamı niteliğindeki Emir'in Yolu adlı projede de yer alarak kendinden bahsettirdi.

2012 sonrasında Evlerden Biri ve Firuze gibi televizyon projelerinin yanı sıra, Ceyda Ateş, Aşk Ağlatır adlı sinema filminde de rol aldı.

2014 yılında ise Ceyda Ateş, Gulyabani ve Çırağan Baskını adlı sinema filmlerinin yanı sıra hali hazırda rol aldığı Yılanların Öcü adlı projede de kendini gösterdi.

Godoyu Beklerken adlı bir tiyatro oyununda da rol alan ceyda Ateş aynı zamanda kariyeri boyunca sayısı çok fazla olmamakla birlikte reklam filmlerinde de yüzünü gösterdi.

İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Ceyda Ateş, aynı zamanda kayak, yoga ve biniciliğe meraklı. 1.61 boyundaki Ceyda Ateş, 48 kilo. Yeşil gözleri olan güzel sanatçı sarı saçlarıyla beğeni topluyor. Galatasaraylı olduğunu saklamayan Ceyda Ateş, sporu ve hayvanları çok seviyor.

Ceyda Ateş kariyeri boyunca canlandırdığı roller için şu yorumu yapıyor: "Pek çok dizide evin sürekli ağlayan, sümüklü kızıydım. Drama rolleri bendeydi. Son günlerde seksiliğim konuşuluyor. Ailem gerçekten en büyük destekçim. Bir şey yapıyorsam, onlar "Ceyda bir şey biliyor ki yapıyor" diye düşünüyor."

Adını Feriha Koydum dizisindeki meşhur sahnesiyle uzun süre gündemden düşmeyen Ceyda Ateş, cesur oyunculuğuyla ilgili çizgileri ve kuralları hakkında ise şu yorumda bulunuyor; "Öpüştüm, seviştim ama soyunmadım. Asla pornografik bir film çekmem. Ama çok iyi bir proje olursa ve gerekiyorsa saçımı kazıtırım"

Radikal

 

Ceyda Ateş Yılanların Öcü'nden ayrıldı

Ceyda Ateş hamile mi?

Ceyda Ateş soyundu, sevgilisi affetmedi!

Ceyda Ateş bu pozları verdiği için çok pişman!