Abone Ol

Ceren Hindistan'ın eski eşinden skandal iddialarla doğrulama

Ünlü manken Ceren Hindistan'la ilgili skandal iddialara eski eşinden ve çocuğunun babasından açıklama geldi.

Ceren Hindistan'ın eski eşinden skandal iddialarla doğrulama

Manken Ceren Hindistan, hasta olduğunu öğrendiği 2.5 yaşındaki kızı Arya’nın kemoterapi tedavisi görmesini istemedi. Hastane yetkilileri mahkemeye başvurarak küçük çocuğun koruma altına alınmasını talep etti.

Manken Ceren Hindistan, 2.5 yaşındaki kızının hasta olduğunu öğrendi. Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; Hindistan kızının kemoterapi görmesini istemeyince, hastane yönetimi mahkemeye başvurdu.

1.5 yıl önce Ümit Aslan'la evlenen Hindistan'ın 25 Temmuz 2015'te bir kızı dünyaya gedli. Antalya'da doğum yapan Hindistan, kızına Arya ismini koydu.

Çift, geçtiğimiz 14 Mart'ta, kızlarının, böbrekte rastlanan ve kötü huylu Wilms Tümörü hastalığı taşıdığını öğrendi. Büyük üzüntü yaşayan çift, İstanbul'da özel bir hastaneye başvurdu.

İkiliye, kızlarının tedavi olması gerektiği söylendi. Fakat, Hindistan küçük kızlarının kemoterapi almasını istemedi, tedavisi tamamlanmadan Arya'yı evlerine götürdü.

Hastane yönetimi Arya'nın tedavi görmezse öleceğini belirterek mahkemeye başvurdu. Yönetim; Hindistan'ın, 5395 sayılı kanuna aykırı davranarak kızının koruma tedbirlerini ihlal ettiğini belirtti.

Yetkililer, sağlık tedbiri kapsamında kalan Arya'nın fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması ve tedavisi için gerekli tıbbı bakım ve rehabilitasyonun yapılmasını engelleyen Hindistan'ın çocuğuna koruma kararı verilmesi istendi.

Ceren Hindistan'ın eski eşi ve Arya’nın babası Ümit Aslan konuyla ilgili olarak avukatı aracılığyla şu açıklamayı yaptı:

"Müvekkil Ümit Aslan’ın kızı Arya’nın sağlığına ilişkin haberlerin basında yer olması üzerine bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur. Anne Ceren Hindistan velayeti altında bulunan 3 yaşındaki Arya Rima için 25 Ekim 2017 tarihinde böbrekte Wilms tümörü teşhisi konulmuştur. Bu teşhis sonrası müvekkil Ümit Aslan derhal çocuğu hastaneye yatırmış ve Antalya’dan İstanbul’a yerleşerek çocuğu için günlerce hastanede kalmıştır. Küçük Arya, 11 Aralık 2017 günü ameliyata alınmış ve Şişli Memorial Hastanesi’nde başarılı geçen ameliyat sonrasında tedavisi devam ederken anne Ceren Hindistan tarafından keyfi olarak tedaviye götürülmemeye başlanmıştır. Hastane yönetimi ve müvekkil baba, her ne kadar anneye ulaşıp tedavisinin devam etmesi gerektiğini anlatmaya çalışmış olsa da bu konuda annenin umursamaz tavırları ile karşı karşıya kalınmıştır. Anne her seferinde gerek doktorlarından gerek babası Ümit Aslan’dan çocuğu kaçırmıştır. Hastanede halen çalışmakta olan Dr. Ömer Devecioğlu küçüğün tedavisine devam etmediğini bu durumun sonlandırılmaması ihtimalinde küçüğün hayati riskinin söz konusu olacağını müvekkil babaya iletmiştir. Panik ve endişe ile anneye ulaşmaya çalışan müvekkilin tüm çabaları sonuçsuz kalmış ve dört aydır müvekkil anneye ulaşamamıştır.

Annenin bu keyfi tutumu ile küçüğün hayati tehlikeye maruz kalmaması adına küçük Arya için hastane yetkilileri, İstanbul Aile Mahkemesine küçük hakkında koruma tedbiri verilmesi amacıyla basvuru gerçekleştirmiştir.

Son dört aydır, babası ile şahsi ilişki kurulması engellenen baba, çocuğunun sağlığından bihaber ve endişelidir. Velayet hakkını kötüye kullanmak suretiyle küçük Arya’nın hayatını riske eden anneye karşı, küçüğün velayetinin müvekkil baba tarafından alınması adına gerekli yasal süreç tarafımızca başlatılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."