Abone Ol

Ceren Hindistan Kızı Arya'nın Velayetini Kesin Olarak Aldı

Oyuncu Ceren Hindistan, beş yaşındaki kızı Arya'nın velayetini kesin olarak aldı.

Ceren Hindistan Kızı Arya'nın Velayetini Kesin Olarak Aldı

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, İş insanı Ümit Aslan, beş yaşındaki kızı Arya'nın annesi oyuncu Ceren Hindistan’a velayet davası açmıştı. Kızının böbrek rahatsızlığı olduğunu ve uzun süre tedavi gördüğünü söyleyen baba Ümit Aslan, Hindistan’ın kızına bakamadığını iddia etmişti. Anadolu 14. Aile Mahkemesi’nde görülen dava sonunda mahkeme, baba Ümit Aslan’ın velayetin değiştirilmesi ya da ortak velayet düzenlemesi talebini reddetti. Mahkeme, babanın belli günlerde çocuğuyla şahsi ilişki kurması için yatısız görmesine karar verdi.

"ANNENİN EKSİKLİĞİ YOK"

Mahkemenin kararının ardından Ümit Aslan, karara itiraz etti. Ceren Hindistan’ın avukatı Levent Karakoç, şahsi ilişkinin de kaldırılması için karara itiraz etti. İtiraz dilekçelerini değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi de Aslan’ın itiraz talebini reddetti. Daire, anne Ceren Hindistan’ın çocuğun bakım, eğitim, sağlık ve korunma görevlerini ihmal ettiğine dair somur tespitler bulunmadığını belirtti. Çocuğun devam eden rahatsızlığının tedavisinin devam ettiğini belirten daire, annenin bu konuda eksikliği olduğunun tespiti olmadığını belirtti.

ANNENİN TALEBİ DE REDDEDİLDİ

Annenin velayet görevlerini ihmal ve istismar ettiğinin ispatlanamadığı belirtilerek, yerel mahkemenin velayetin değiştirilmesine ilişkin verdiği ret kararının doğru olduğu anlatılan kararda, annenin şahsi ilişkinin kaldırılması talebi de reddedildi.