Abone Ol

Cengiz Kurtoğlu o şarkının anlamını kızının düğününde anladı

26 Şubat Cuma günü Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show programının konukları Ata Demirer Büşra Pekin ve Cengiz Kurtoğlu’ydu.

Cengiz Kurtoğlu o şarkının anlamını kızının düğününde anladı

20 senedir program yapan ama Cengiz Kurtoğlu’nu ilk kez davet eden Beyazıt Öztürk usta ile uzun uzun sohbet etti.
Seksenli yıllarda Gelin Olmuş Gidiyorsun şarkısı dinlendiğinde klasik olarak bütün erkeklerin sevdiği ve kavuşamadığı Kızları aklına getirdiğini vurgulayan Beyazıt Öztürk Gelin olmuş Gidiyorsun şarkısının önemini anlattı.
Cengiz Kurtoğlu çok sevilen şarkısı “Gelin Olmuş Gidiyorsun” ile ilgili olarak çok önemli bir anekdot anlattı.

“30 sene Gelin Olmuş Gidiyorsun diye söyledim. Ama şarkının anlamını kızımın düğününde anladım.” dedi.


Cengiz Kurtoğlu Kimdir?

Cengiz Kurtoğlu
5 Mayıs 1959 tarihinde Artvin’in Arhavi ilçesinde doğdu. İlk,orta ve lise öğrenimini Arhavi’de tamamladı.Profesyonel müzik hayatı öncesi Arhavi’de bulunan çay fabrikasında kısa bir süre memur olarak çalıştı. O yıllarda “Ciha Dağı Efsanesi” isimli orkestrayı kurarak amatör müzik çalışmalarına başladı.

Vatani görevini 1979 yılında Ankara’da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul’a geldiğinde amatör demo kasetini hazırlayıp bir müzik firmasına gönderdi.Ve o tarihten sonra hayatı değişti.

İlk albümü “Sen Sözden Anlamazsın”‘ı çıkartarak yüzbinlerin,daha sonra da milyonların sevgilisi oldu.

24 yıldır mutlu bir evlilik sürdüren Cengiz Kurtoğlu’nun Aylin(22) adında bir kızı,Orçun(24)ve Aydın(20) adında 2 oğlu var.

20 yıldır sahne yaşamına aralıksız bir şekilde devam ettiren Cengiz Kurtoğlu kendi yönetiminde olan Sima Müzik Yapım isimli şirketinde büyük oğlu Orçun Bora Kurtoğlu ile birlikte müzik dünyasına yeni isimler kazandırmaya çalışıyor.