Abone Ol

Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü iddialarına ABD'den tepki

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü ve cesedinin kaçırıldığı iddiasıyla ilgili ABD'den sert tepki geldi.

Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü iddialarına ABD'den tepki

Reuters'ın haberine dayanarak Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürülmesi iddiasını değerlendiren Washington Post Gazetesi Editörü Direktörü Fred Hiatt, "Cemal'in öldürüldüğü haberleri doğru ise bu  korkunç ve akıl sır ermez bir fiildir." ifadesini kullandı.

CESUR BİR GAZETECİYDİ... Kaşıkçı'nın cesur bir gazeteci olduğunu belirten Hiatt, "Halen öyle  olduğunu umut ediyoruz. Ülkesinin aşkıyla, insan onuru ve özgürlüğüne olan derin inancıyla yazıyor. Ülkesinde, Ortadoğu'da ve dünyada ona saygı duyuluyordu. Onun yazılarını yayınlamakta büyük gurur duyuyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

İLİŞKİLERİMİZ KOPMA İLE SONUÇLANMALI... ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Connecticut  Eyaleti Senatörü Demokrat Chris Murphy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Suudların ABD'de yaşayan birini hileyle konsolosluklarına çekip orada öldürdüğü doğru ise Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz temel bir kopma  ile sonuçlanmalıdır" dedi.

Daha önce de paylaşımda bulunan Murphy, "Suudi Arabistan, Washington  Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğuna dair derhal açıklama yapmalıdır." ifadesini kullanmıştı.