Abone Ol

Cemal Enginyurt: Cumhurbaşkanı Genç Diye Bilal Erdoğan'ı Tanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere gezin, aromalı kahve ve çay için tavsiyesine tepki gösteren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesinden haberi yok” dedi .

Cemal Enginyurt: Cumhurbaşkanı Genç Diye Bilal Erdoğan'ı Tanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere gezin, aromalı kahve ve çay için tavsiyesine tepki gösteren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt KRT’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesinden haberi yok” dedi ve şu çağrıyı yaptı:
“Cumhurbaşkanı genç diye Bilal Erdoğan’ı tanıyor, torunlarını tanıyor. Bakıyor ki ceplerinde para tomarla, gemicikler var. Benim çocuklar dünyayı gezebiliyorsa, bu ülkenin gençleri de gidebilir sanıyor. Bir insanın yurt dışına çıkmasının maliyeti 12 bin lira, nasıl gidiyor gençler? Sarayda otura otura para hesabını unutmuş. En son Tarım Kredi’den bin liralık alışveriş yaptın, ülkeyi ucuz zannedecek kadar memleketten koptun Sayın Erdoğan. Hangi genç yurt dışına gidecek, nereye gidecek, babasından harçlık istemeye utanan genç mi gidecek yurt dışına?
Sayın Erdoğan ülkeden kopmuş. Manda kalmamış ülkede manda yoğurdundan bahsediyor. 1,5 milyon manda olan ülkede manda sayısı 100 binlere düşmüş. Ülkesinden haberi yok. Demli çay için aromalı kahve için. Çay 4 lira, aromalı kahve yerine göre 10 lira. Eskiden parmağında bir yüzük simit hesabı yapardı, hadi 4 simit hesabını şimdi de yapsana? A Haberden başka kanal izlemiyor. Beş kişiden başka insan dinlemiyor. Sayın Cumhurbaşkanı beni hiç dinlemiyor, dinlemiş olsa, derki ki çağırın şu Cemal Enginyurt’u bu ne konuşuyor her akşam, ülkenin kötü olduğunu, gençlerin işsiz olduğunu, hayatın pahalı olduğunu bunu bir de bana anlatsın der.”
Enginyurt, Erdoğan’ın vatandaştan sabır istemesine de tepki gösterdi:
“20 yıldır ülkeyi yöneteceksin, sonra sabır şükür diyeceksin. Hep sabır şükür bu fakire mi? Saraydakiler niye sabretmiyor, bu beş maaş alanlar niye sabretmiyor? Allah sabrı bunlara layık görmemiş mi?”