Abone Ol

FETÖ'nün yurtlarında kalan öğrencilere Gülen testi!

Kayseri'deki bir ‘FETÖ’ operasyonunda tutuklanan Mustafa Yılmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgelerde, 'ışıkevleri'nde kalanlara, Fethullah Gülen ile ilgili test yapıldığı öğrenildi.

FETÖ'nün yurtlarında kalan öğrencilere Gülen testi!

Testlerde, Gülen ile ilgili "Türkiye’den ayrılırken giydiği kıyafeti yıkamak istememesinin sebebi nedir?" gibi 60 soru yöneltildiği ortaya çıktı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik-fiziki takibin ardından şehirde Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneğini kuran, 2014 yılında FETÖ'ye destek amacıyla bazı dernek üyelerini Özgürlük Platformu'na katılmaları için görevlendiren, FETÖ imamlarıyla birlikte hareket ederek örgüte finansman sağladığı ileri sürülen Mustafa Yılmaz’ı gözaltına aldı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, öğrenci evlerinde örgütsel eğitimler de veren Yılmaz’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda belge ve dokümanın yanı sıra 'Gurbetteki Öğretmen, Göç Yolunda Bir Aile' başlıklı, içeriğinde Gülen’i tanıtmaya yönelik 60 soruluk bir test de ele geçirildi. Gülen’in nereden göç ettiği, kaldığı yerler, yakınları, kimlerden eğitim aldığı, yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra dikkat çekici soru ve cevaplar da bulundu. Teste tabi tutulan örgüt elemanlarının başarı durumuna göre örgüt içerisinde hiyeraşi elde ettiği kaydedildi.

“Kadınlardan rahatsız olduğu için evini camiye taşıdı”
Testlerde, Gülen ile ilgili "Hocaefendi Türkiye’de ayrılırken giydiği kıyafeti yıkamak istememesinin sebebi nedir?" sorusunun doğru cevap şıkı olarak ise “Türkiye’nin hatırasını taşıdığını düşünmesi” belirtiliyor. "Hocaefendinin vücudunda meydana gelen hastalıkların sebebi nedir?" sorusuna ise "ettiği duanın sonucu" şıkkı doğru cevap olarak gösteriliyor. "Hocaefendi Türkiye’deyken evini neden camiye taşır?" sorunun cevabı ise "Yoldan gidip gelirken kadınlardan rahatsız oluyor" cevabı veriliyor.

"Hocaefendi şuan nerede ikamet etmektedir?" sorusunun cevabı "Amerika" olurken, buraya gitme nedeni ise hastalığın tedavisi olduğu belirtiliyor. Gülen’in aldığı maaşını hayır işlerine harcadığı, "askerliği boyunca nasıl biri olmuştur?" sorusuna ise "çok sevilen ve dinlenen biri" cevabı veriliyor.