Abone Ol

Cem Yılmaz ve Ferit Şahenk’in Rezidans Aldığı Çiftçi Towers'ta Şok Gelişme

İstanbul Zincirlikuyu’da imar barışıyla yasal hale getirilen Çiftçi Towers’ın yüklenicisi Türkerler İnşaat, arsa sahibi Çiftçiler Holding’in patronu hakkında 5 ayrı suçlamada bulundu.

Cem Yılmaz ve Ferit Şahenk’in Rezidans Aldığı Çiftçi Towers'ta Şok Gelişme

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, Zincirlikuyu’da Çiftçiler Holding ve Türkerler İnşaat ortaklığı ile yapılan Çiftçi Towers’ta ortaklar birbirine girdi.

Kaçak inşaat nedeniyle iki yıl boyunca mühürlü kalan 46 katlı iki blokluk proje için imar barışından yararlanıldı ve mühür söküldü. Ancak, 3 yılda tamamlanması gereken proje 8 yıl olmasına rağmen hala bitirilemedi.

Her biri milyonlarca dolar değerinde olan rezidansları Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, komedyen Cem Yılmaz gibi iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri satın almıştı. Geç teslim nedeniyle yatırımcılar, zarara uğradıklarını ifade ederek yargıya başvurmuştu.

Gecikmenin ardından Türkerler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, arsa sahibi Çiftçiler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Mehmet Çiftçi hakkında ”Nitelikli dolandırıcılık”, ”Vergi kaçakçılığı”, “Sahte fatura düzenleme ve kullanma”, “Yanıltıcı belge kullanma” ve “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” gibi ağır iddialarla suç duyurusunda bulundu.

Sözcü