Abone Ol

Cem Uzan'dan Dolar Yorumu: Giysi-Gıda Takası Başlayabilir

İş insanı Cem Uzan, sosyal medya hesabı üzerinden dolar kurunun yükselişi hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Cem Uzan'dan Dolar Yorumu: Giysi-Gıda Takası Başlayabilir

Paris'te yaşayan Cem Uzan attığı twitle bombayı patlattı ve dolar - euro'nun ne kaç TL olacağı açıkladı.

Türkiye'deki mal varlıklarına ve şirketlerine el konulan Cem Uzan, ayrıca elbiselerde insanların takas yapacaklarını da ileri sürdü.

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından dolar gittikçe yükseliyor ve Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Güne 11,41 ile başlayan dolar 12,50 seviyelerini gördü. Dün en düşük 10,95, en yüksek 11,47 seviyelerini gören dolar kuru, günü 11,4061 seviyesinde kapatmıştı. Güne 12,82 ile başlayan Euro kuru da 14,06 lira ile rekor tazeledi.

Genç Parti’nin kurucusu ve iş insanı Cem Uzan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Uzan, çok yakında giysi-gıda takası başlayabileceğini açıkladı. Uzan, paylaşımında “Doların 10 TL’yi 15 TL’yi aşacağını söylemiştim. Şunu da söyleyeyim: Çok yakında giysi-gıda takası başlayabilir. Türk Lirası’nı daha da değersizleştirecekler.” İfadelerini kullandı.

Cem Uzan'dan Dolar Yorumu: Giysi-Gıda Takası Başlayabilir - Resim: 1

2009'DA ÜLKEYİ TERK ETMİŞTİ

2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edilen Cem Uzan Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'yi terk ederek Fransa'ya gitmişti. Fransa'da bulunan Cem Uzan, Star TV, Teleon TV, ilk müzik Kral TV, ilk Türk sineması Yeşilçam TV ve ilk Türk dizileri Dizi TV, televizyon kanalları; Süper FM, Kral FM, Metro FM ve Joy FM radyo istasyonları ile ilk sayısal yayın platformu Star Digital'i kurmuştur.

219 ŞİRKETİNİN YÖNETİMİNE EL KONULMUŞTU 

Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu.