Abone Ol

Cem Uzan'dan Derin Mermerci'ye dövme şoku!

2 yıldır Fransa'da yaşayan Cem Uzan'dan bomba açıklamalar geldi..

Cem Uzan'dan Derin Mermerci'ye dövme şoku!

DERİN’İ SİLDİ YENİDEN DOĞUYOR

Uzan’ın koluna yeni yaptırdığı dövme dikkatimizi çekiyor. Dövmenin anlamını soruyoruz:
Kolumdaki dövmeyi yeni yaptırdım. Yeniden doğuş anlamına geliyor. Bu bir mesaj değil. Spritüel bir anlamı var. Nasıl deniliyor Türkçe’de. Ruhani mi? Emekliliğim ile birlikte yeni bir hayata başladım. Kendimi yeni hayata hazırlıyorum. İç dünyamı aydınlatıyorum.
(Not: Dövme, “Nil’in Anahtarı” olarak bilinen Ankh adındaki eski Mısır sembolü. Sembol kadın ve erkeğin birlikteliğini, yeniden doğuşu simgeliyor. Ancak Uzan için başka bir anlam ifade ettiği kesin. Bu da gözümüzden kaçmıyor. Bir süre önce Uzan’ın sağ kolunda aynı yerde ayrıldığı eski sevgilisi Derin Mermerci’nin ismi kazılıydı. Ancak Uzan belli ki eski sevgilisine de mesaj verircesine o dövmeyi silip aynı yere ‘yeniden doğuş’u kazıtmış.)

DERİN MERMERCİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ! FOTO GALERİ

Derin Mermerci fotoğrafları için tıklayın!.. FOTO GALERİ

Türkiye’nin 26 yıl sonra başkanlık ettiği OECD Bakanlar Zirvesi için Paris’teyiz. Toplantılar hayli yoğun. Ancak bir ara kahve molası vermek, biraz da sıcak havanın keyfini çıkarmak için Eyfel Kulesi çevresindeki kafelere doğru yol alıyoruz. Biz tıklım tıklım olan kafelerde yer ararken gözümüze tanıdık bir sima çarpıyor. Türkiye’nin hakkında Kırmızı Bülten ile arama çıkardığı 6 yıldır kaçak olan Uzan Ailesi’nin Fransa’ya sığınan üyesi Cem Uzan. Yanına gitmeden önce biriki kare fotoğrafını çekiyoruz. Ne de olsa konuşmak istemeyebilir. Sonuçta 2003’te İmar Bankası, Adabank, Telsim, ÇEAŞ ve Kepez’de toplam Türkiye’nin milyarlarca dolarını uçurmuş hatta Telsim

yoluyla Motorola’yı bile zarara uğratmış bir işadamı ve eski siyasetçi. TMSF’nin son rakamlarına göre Uzan şirketlerinden 6 milyar dolarlık tahsilat gerçekleştirilmiş ancak 8 milyar dolarlık bir kamu zararı hâlâ tahsili bekliyor. Babası Kemal ve kardeşi Hakan Uzan’ın aksine Cem Uzan 2 yıldır Paris’te gözler önünde bir hayat yaşıyor. Fransa’dan sığınma hakkı alan Cem Uzan, Eyfel manzaralı bir rezidansta kendi ifadesiyle emekliliğini yaşıyor. Bu rastlantıyla gerçekleşen görüşmenin bir röportaj olmasını çok isterdim ancak Cem Uzan ısrarla yazılmamak kaydıyla (off the record) sohbet ettiğimizin altını çizip durdu. Uzan’ın yanında da eski milletvekili ve avukat Emin Şirin vardı. Uzan, davaları, firari aile üyeleri, kaçak hayatı ve siyaset hakkında konuşmak istemediğini birkaç kez daha vurguladı. Ancak sizlerle izlenimlerimin yanı sıra Uzan’ın bir, iki

ifadesini de paylaşmadan geçemeyeceğim. Cem Uzan sık sık bu kafeye geldiğini, Paris’in keyfini çıkardığını söylüyor. Kendi deyimiyle hem siyasetten hem de iş hayatından emekli olmuş. Türkiye’ye dönüp dönmeyeceğini, açılan davaları sorduğumuzda ise “Burada olmaktan mutluyum. Özgürüm. Davalar iyi gidiyor. Bunları konuşmayalım” diyor. Peki Uzan Türkiye’deki gelişmeleri takip ediyor mu? Uzan’ın bu soruya da yanıtı şöyle oluyor: “Takip etmiyorum. Gündemim farklı. Emekliliğimi yaşıyorum. Bir Fransız gibi yaşıyorum. Yeni Cumhurbaşkanı François Hollande’ı iyi tanırım. Çok başarılı olacak. Buralar benim. Bir oradayım, bir burada.”

UZAN: EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKARIYORUM
Ben de “Cem Bey o zaman hayat size güzel” diyorum! “Emekliliğin tadını çıkarıyorum” diyerek gülüyor ve felsefik bir cevap veriyor: “Hayatı insan kendi güzelleştirir. Siz nasıl bakarsanız hayata öyle olur. Ben güzel bakıyorum, güzel oluyor.” Türkiye’deki geçmişi ile ilgili sorularımızı geçiştiren Uzan, konuşurken futbol ve Galatasaray ekseninde kalmaya özen gösteriyor. Bol ‘off the record’lu görüşmemiz de böylece sona eriyor.

HAVALARA UÇMUŞ
Sohbette Uzan’ın keyif aldığı bölüm Galatasaray’ı konuşmak oldu. “Şampiyonluk beni havalara uçurdu” dediğinde başta inanmadım. Ancak akşam saatlerinde şampiyonluk gecesi kaldığı rezidansta çektirdiği bu fotoğrafı asistanı aracılığıyla mail atınca gerçekten çok sevindiğini gördüm. Uzan, sık sık “Ünal Aysal, Fatih Terim ve Abdulrahim Albayrak bu takımı uçurur” diyor ve “Bir gün Terim’in bu ekiple Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldıracağına eminim” diye sözünü bitiriyor.

HOROZ KAFEDE EYFEL KEYFİ!
Soldaki fotoğrafları gazeteci arkadaşım Yeni Şafak’ın Ekonomi Müdürü Fikret Çengel ile birlikte çektik. Cem Uzan, Paris’te Trocadero Meydanı’nda (Meydanın özelliği Hitler’in Paris’i işgal ettikten sonra şehri seyrettiği yer olması ile ünlü) Eyfel manzaralı Le Coq (Horoz) Cafe’de Emin Şirin’le derin bir sohbet halindeydi.

GAZETE HABERTÜRK /  Yavuz BARLAS