Abone Ol

Cem Uzan'dan Ali Babacan ve Abdüllatif Şener'e: Hırsızlar

Türkiye’ye dönüş hazırlığı yaptığı bilinen ve kurucusu olduğu Genç Parti vasıtasıyla siyasete gireceği öne sürülen Cem Uzan, AKP'ye muhalif olan eski AKP'lileri hedef aldı.

Cem Uzan'dan Ali Babacan ve Abdüllatif Şener'e: Hırsızlar

Cem Uzan, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımlarla dikkat çekti.

Yurtdışına kaçmasına sebep olduklarını söylediği kişilerin fotoğraflarını paylaşan Cem Uzan "Hırsız TMSF Başkanı Ahmet Ertürk" paylaşımı da yaptı.

Uzan’ın paylaşımlarından biri de CHP’de siyasete devam eden eski bakan Abdülatif Şener ile AKP’den ayrılarak parti kurmak üzere olan Ali Babacan oldu.

Uzan, twitter hesabından bu iki ismin de fotoğraflarını koyarak “Uzan Ailesi’ne kurulan kumpasın sorumlusu hırsızlar Ali Babacan – Abdüllatif Şener” diye yazdı.

Cem Uzan'dan Ali Babacan ve Abdüllatif Şener'e: Hırsızlar - Resim: 1

2002'den beri neler oldu?

Star TV ve Star Gazetesi’nin yanısıra İmarbankası ve TELSİM gibi dev şirketlerin eski sahibi Cem Uzan 2002'de Genç Parti’yi kurarak siyasete atıldı.

3 Temmuz 2003’te İmar Bankası ve Adabank’a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu.

Cem Uzan'dan Ali Babacan ve Abdüllatif Şener'e: Hırsızlar - Resim: 2

Şubat 2004’te TMSF, İmar Bankası soruşturmasını genişletti. Soruşturma çerçevesinde Uzanlar’ın birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el konuldu.

2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur’u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi.

Eylül 2009’da gizli yollardan Türkiye’yi terk eden Cem Uzan'ın 12 Ekim 2009'da Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi.