Abone Ol

Cem Karaca'yı da FETÖ'cü yaptılar ya...

medyafaresi.com yazarı Aykut Işıklar, Cem Karaca'nın da zamanında FETÖ'ye hizmet ettiğine dair ortaya atılan iddialar ile ilgili yazdı. Aykut Işıklar'ın o yazısı haberimizde...

Cem Karaca'yı da FETÖ'cü yaptılar ya...

İşte Aykut Işıklar'ın o yazısı

Rahmetli olalı kaç yıl oldu, bari mezarında rahat bırakalım adamı...

En sıkı komünist Cem Karaca‘yı da hocacı yaptık ya…               

Neyse ki özü-sözü bir olan Cem Karaca’ya atılan çirkef, aynen yere düştü ve çok çabuk kuruyup iz bırakmadı. Kimse de ‘Aa.. Cem Karaca da Feto’cu imiş’ deyip dedikodu üretmedi.

Rahmetli olalı kaç yıl oldu, bari mezarında rahat bırakalım adamı’ diyenler galip çıktı. Kimse çirkin, yakışıksız ve mesnetsiz iddianın üzerine gitmedi.  Madem öyle. Karaca’yı gençlere anlatmak da benim gibi eskilere-tanıyanlara düştü. Doğru yanlarını tanıyalım.  Ve bu arada hoş bir sürpriz yapalım.
       

Cem Karaca bildiğiniz gibi tiyatro sanatçısı anne-babanın tek çocuğudur. Annesi Toto Karaca zamanının en popüler oyuncusudur. Uzun yıllar piyeslerde ve filmlerde önemli rollerde oynadı. Çok sevilen de bir insandır. Ben Adile Naşit’ e benzetirdim. Zaten ikisi de Bakırköylü.

Cem’in babası Mehmet Karaca da önemli aktördü. Çok efendi, kültürü ve adam gibi adam…Çocukluğu sanatçıların daha doğrusu tiyatro kulislerinde geçti. Daha üç beş yaşında Anadolu yollarında turnelerde dolaşıyordu.

Ya oyuncu olacaktı ya da o davudi sesini kullanıp şarkıcı…

Toto Karaca da İstanbullu  Ermeni kökenli  vatandaşımızdır. Ama Cem hiçbir zaman Ermeni camiasına yakın olmadı. Ve günü gelince de askere gitti. Askerlik günlerinde kesin kararını verdi. Müzisyen olacaktı. O günlerde hayatının akışını değiştirecek Erzurumlu Aşık Emrah bestelerini  tanıyıp çok sevdi. İlk bestesinin  ve tek oğlunun ismini de düşünmeden Emrah koydu.

Askerde Anadolu halkını da tanıdı. Yoksul köylü, haklarını alamayan işçi, emek, sosyalizm gibi konulara kafa yormaya başladı. Ve devamlı okudu. Bir gün geldi ki benim diyen prof dan daha iyi sol  düşünce ve doktrin bilgisi oldu.

Uzun lafın kısası sıkı sosyalist-komünist yani solcu oldu. Şu hale bakın 50 yıl sonra kendini Kainatın imamı diye tanıtan Erzurumlu bir İmamın camiasına mensup olduğu söyleniyor.

Yani bunu söyleyenler demek ki Cem Karaca’yı hiç bilmiyorlar. Şarkıları ve konserlerde söylediği sözler yüzünden pek çok kez gözaltına alındı.

Ama 12 Eylül diktatörü Kenan Evren yönetiminde korktu. Almanya'ya kaçtı. Almanya da  birahanelerde  bile  şarkı  söyleyerek  hayatını kazandı. Alnına yazılan ‘solcu’ kelimesi yüzünden  çok sıkıntı çekti.

En sevdiği eşi Feride Karaca ise oğlu Emrah’ı büyütmek için şarkıcı oldu. Turnelerde şarkı söyleyip oğluna süt parası kazandı. Neyse ki Turgut Özal  iktidar olunca Cem Karaca’ya elini uzattı. Gelince cezaevine girmeyeceğine dair söz verdi. Cem de koşa koşa  geri geldi.

O hoş sürprizi de yarına bırakalım...

Aykut Işıklar'ın yazısı için tıklayın!