Abone Ol

Cem Boyner'den flaş ekonomik kriz açıklaması

Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner, "Türkiye’de şu sırada piyasa balayı günleri geçirmiyor. Ekmek gerçekten aslanın ağzında ve zorlukta yaratıcılığı tetikliyor" dedi.

Cem Boyner'den flaş ekonomik kriz açıklaması

Bilkent Üniversitesi ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen “İş Hayatında Büyük Veri” konferansı yapıldı.
Konferansa TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Ekonomi Yuvarlak Masa Başkanı Esin Güral Argat, Cem Boyner, Bilkent Üniversitesi Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. Altay Güvenir katıldı.

Cansen Başaran Symes konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, "Avrupa Komisyonu verileri gelecekte tüm işlerin dijital beceriler gerektireceğini ve 2020 yılında bilgi iletişim teknolojileri alanında çok ciddi pozisyon açığı olabileceğini görüyor" dedi ve şunları söyledi:

"Bunu rakamlarla da destekliyorlar. Avrupa Komisyonu’nun çok paydaşlı dijital beceriler ve işer koalisyonu dijital beceriler havuzu oluşturarak bu pozisyon açığını kapatmaya çalışıyor. Ülkelerin ulusal dijital becerilerini artırma yönünde stratejik planlar oluşturmaları bekleniyor. Global gelişmeler böyleyken, ülkemizde eğitim sisteminin, bilgi temelli ekonomiye uyum sağlayabilecek niteliklere sahip, analitik, yenilikçi, eleştirel ve özgür düşünen bireyleri yetiştirmesi gerektiğini tekrar tekrar vurgulamak isterim. Unutmayalım dün sahip olduğumuz avantajların yerini yarının baş döndürücü trendleri alacak. Bir kurum bir şeyleri yanlış yapmamış olsa da sırf rakiplerinin trendleri yakalaması ve avantaja dönüştürmesi nedeniyle başarısızlığa sürüklenebilir. Dijital dönüşümü yakalamak ve bu dönüşümden büyük ve büyük veri gibi temel bileşenlerini akıllıca değerlendirmek işte bu nedenle kritik önemdedir."
Cem Boyner de konuşmasında, "Türkiye’de şu sırada piyasa balayı günleri geçirmiyor. Ekmek gerçekten aslanın ağzında ve zorlukta yaratıcılığı tetikliyor" dedi ve ekledi:

"Bütün hızıyla aslında büyük veriyi anlamak, anlamlandırmak, birbiri ile ilişkileri kurabilmek, veriler arasında ilişkileri kurabilmek ve bir sonraki hamleyi müşteri için kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Şu yaptığımızda dünyadan birkaç adım öndeyiz. Çok uzun bir yol geldik. Hiç bu konuda adım atmamış şirketler, 'şimdi başlasak ağaç 100 sene içinde meyve verecekse o zaman bir an evvel ağacı dikmemiz lazım'. Burada da biraz öyle. Çok çabuk başlamak lazım, çok çabuk toparlanıyor datayı toplamak önemli değil. Datayı anlamlandırmak ve oradan bir iş çıkarabilmek çok önemli."