Abone Ol

''Çekimleri yatak odasında yapmadık!'' RTÜK'e çarpıcı yanıt!

RTÜK'ün savunma talep ettiği Fox'un "Bizden Kaçmaz" programından çarpıcı bir açıklama geldi

''Çekimleri yatak odasında yapmadık!'' RTÜK'e çarpıcı yanıt!

Akşam gazetesi bugün Fox'un "Bizden Kaçmaz" programıyla ilgili enteresan bir haber yayınladı. Habere göre; RTÜK, söz konusu programdan savunma talep ediyordu. Gerekçe; Yağmur Ünal'la Saba Tümer'in "frikik" tabir edilen görüntülerinin yayınlanması.

İŞTE OLAY YARATAN O HABERLER:

SABA TÜMER'DEN YILIN FRİKİĞİ İÇİN TIKLAYIN

YAĞMUR ÜNAL'IN FRİKİK VERDİĞİ ANLAR İÇİN TIKLAYIN

Program editörü Mehmet Semih Özdemir, "Henüz RTÜK'ten gelen resmi bir evrak yok elimizde. Akşam gazetesinin haberi doğruysa ilgili talep bize resmi yollardan ulaşacaktır. Konuyla avukatlarımız ilgilenecek. Ancak şunu söyleyebilirim; bahsi geçen görüntüler her magazin programında yer bulabilecek basit görüntülerdir. "Özel hayat ihlali" söz konusu değildir. Yağmur Ünal da Saba Tümer de kamuya malolmuş ünlü kişilerdir. Çekimler de yatak odalarında değil kamuya açık mekanlarda gerçekleşmiştir. Dünyanın her yerinde bu ve benzeri görüntüler magazin programlarında muhakkak yer alır. Gazetelerin magazin sayfalarında da her gün benzer fotoğraflara rastlıyoruz. Ayrıca "Bizden Kaçmaz" gece geç saatlerde yayınlanıyor. Uyarı konusu olan görüntüler de saat 23.00'dan sonra ekrana gelmiştir. Üstelik de buzlama tekniğiyle sansürlenerek! "Özel hayat ihlali" olmadığı gibi izleyiciye zarar verecek bir durum da söz konusu değildir. Dizi filmlerdeki abartılı sevişme sahneleri, vahşi cinayet temalı sabah programları ve batıl inançlarla süslü sözde dini programları görmezden gelen RTÜK neden böylesine basit bir konuda savunma talep etme gereği görmüştür, anlamak mümkün değil. Gidişat iyi değil. Bugün bu görüntülere yasak koymaya çalışan zihniyet, yarın da magazin programlarındaki mayo, bikini hatta tayt görüntülerini engellemeye çalışabilir. Bir sonraki adım da magazin haberciliğinin bitirilmesi olacaktır. Çağdaş medya kuruluşlarının bu mücadelede yanımızda olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Akşam gazetesinde yayınlanan haber:

'Kamu hizmeti' değil, sansasyon

Yağmur Ünal'ın bacaklarını, Saba Tümer'in göğüslerini 'zoomlayan' Fox TV, RTÜK'ü kızdırdı. RTÜK, 'Sansasyonel haber yaratma peşindesiniz' diyerek kanaldan savunma istedi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'özel hayatın ihlali' konusunda önemli bir karara imza attı. Sunucu Saba Tümer ile Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal'ın, 'frikik' görüntülerinin yayınlandığı programı izleyen RTÜK, kanaldan savunma istedi. RTÜK'ün, Fox TV'de yayınlanan 'Bizden Kaçmaz'daki görüntülerle ilgili hazırladığı rapor özetle şöyle:

(...) Saba Tümer'in vücudunun bir bölümünün belli olmasının öne çıkarıldığı, vücudunun göğüs bölümünü hedef alan oklar konulduğu, göğüs bölgesi kalp ve oval şekillerle sınırlar içerisine alınarak özel olarak dikkat çekilmeye çalışıldığı görülmüştür.

(...) Yağmur Ünal'ın taksiye binerken isteği dışında açılan bacaklarının defalarca ekrana getirilerek sergilendiği ve kaza ile açılan bölgenin bir daire içine alınarak vurgulandığı tespit edilmiştir.

(...) Programda varolan bir durumu ekrana getirmekten ziyade, haber yaratma çabasının ön plana çıktığı görülmüştür. Söz konusu haberlerin içeriği dikkate alındığında Fox TV yayın kuruluşunun kamu hizmeti anlayışıyla bağdaşmayan bir şekilde sansasyonel bir haber oluşturma gayretiyle hareket ettiği düşünülmektedir.

Yakın çekim görüntü özel hayatın ihlali
FOX TV'nin magazin programı 'Bizden Kaçmaz'ı izleyen RTÜK üyeleri, Yağmur Ünal'ın otomobile binerken kazara açılan bacaklarının, yakın çekim görüntülerle ekrana getirilmesini, 'özel hayatın ihlali' olarak değerlendirdi.

Habershow