Abone Ol

Çeçen lider Kadirov'dan Putin şov!

Geçen hafta, Çeçen lider Ramazan Kadirov'la suikast iddiası ortaya atılmıştı. Bir Rus sitesi ağır yaralı olduğunu iddia etmiş ancak iddia teyit edilmemişti. Kısa bir süre sonra da Kadirov'un Putin ziyaretinden fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Çeçen lider Kadirov'dan Putin şov!

Çeçen liderin İnstagram'dan paylaştığı yeni fotoğraf dikkat çekti. Kadirov'un Putin tişörtü giydiği görülüyor. Boynunda ise tesbih ve cevşen var.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Putin hayranı olan Kadirov, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye tehditler savurmuştu. Kadirov, “Türkiye'nin buna uzun süre pişman olacağından kuşkum yok. Her fırsatta dostluktan ve işbirliğinden söz edenler namertlik yapmaz" demişti.

KADİROV KİMDİR?

Çeçenya Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkhanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenya Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur.

Muhalifleri tarafından Çeçen direnişini kırmak için Putin tarafından desteklendiği belirtiliyor.

Devlet başkanı olmadan önce Başbakanlık görevini de yapmıştır. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların tarafına geçmiştir.

2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlığı Madalyası verilmiştir. Kadirov evli ve beş çocuk babasıdır.