Abone Ol

Çatı parti çatladı: Ali Babacan Saadet ve Gelecek'i yobaz mı buluyor?

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'yle TBMM'de kurulacak ortak grupta yer almayacağını açıkladı. Gelecek ve DEVA Partisine yakın kaynaklar, Ali Babacan, partililerle yaptığı toplantılarda Gelecek hem de Saadet Partisi'ni muhafazakar bulduğunu ve İstanbul Sözleşmesi’ne yaklaşımlarının olumsuz olduğunu söyledi.

Çatı parti çatladı: Ali Babacan Saadet ve Gelecek'i yobaz mı buluyor?

DEVA, Saadet ve Gelecek CHP listelerinden seçime girmiş, 35 sandalye kazanmıştı. Üç partinin tek çatı altında grup kurma çalışmaları olmuştu. DEVA Partisi, grup kurma ve yeni partide birleşme modellerinin uygun olmadığını duyurdu. Partiden yapılan açıklamaya göre Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iki partinin birleşmesini önerdi. Ancak DEVA Partisi parti yönetiminde çift başlılığa yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçeleriyle uygun bulmadı. DEVA ayrıca Saadet ve Gelecek partileriyle ortak grup önerisinin de uygun olmadığını bildirdi.

Gerçek Gündem'den Sema Kızılarslan'ın kulis haberine göre Gelecek ve DEVA Partisine yakın kaynaklar, Ali Babacan, partililerle yaptığı toplantılarda Gelecek hem de Saadet Partisi'ni muhafazakar bulduğunu ve İstanbul Sözleşmesi’ne yaklaşımlarının olumsuz olduğunu söyledi.

İddiaya göre yine DEVA Partisine yakın başka bir kaynak, Gelecek Partisi ile birleşmesi durumunda eş genel başkanlık veya dönüşümlü başkanlık fikrinin DEVA Partisi teşkilatlarınca kabul görülmediğini de aktardı.