Abone Ol

Çarşamba akşamları Fox TV'de kahkaha tufanı: Görevimiz komedi başlıyor!

Rasim Öztekin, Asuman Dabak, Burak Satıbol, Bülent Emrah Parlak, Zeynep Kankonde ve Açelya Topaloğlu’nun takım liderliğini üstlendiği, sunuculuğunu Serhat Kılıç’ın yaptığı “Görevimiz Komedi” 23 Mart Çarşamba akşamı ilk bölümüyle FOX’ta!

Çarşamba akşamları Fox TV'de kahkaha tufanı

Türkiye’nin yeni komedi yıldızını bulmayı hedefleyen Görevimiz Komedi isimli yarışma programı, 23 Mart 2016’dan itibaren Çarşamba akşamları FOX ekranlarında yayınlanacak.

Türkiye’nin yeni komedi yüzü olmak isteyen yeteneklere kariyerlerinde zirveye giden bir fırsat sunmayı; bunu yaparken de eğlenmeyi ve eğlendirmeyi hedefleyen yeni yarışma programı ‘Görevimiz Komedi’, Don Kişot Yapım prodüksiyonunda FOX ekranında start alıyor.

Sevilen komedi oyuncularının, takım lideri ve oyuncu koçu olarak destek verdikleri yarışma, format gereği iki eleme turu ve bir büyük final olmak üzere üç fazda gerçekleşiyor. Büyük finalde seyircilerden de en fazla oy alarak birinci gelen yarışmacı, bir komedi filminde rol alacak.

40 yıla yaklaşan sanat kariyerinde, sayısız tiyatro oyunu, sinema filmi ve TV yapımında aldığı rollerle seyircinin gönlünde taht kurmuş, son olarak ‘Seksenler’ isimli TV dizisinde izlediğimiz Rasim Öztekin,

20 seneden fazladır sinema, TV ve tiyatro dünyasında yer alan, özellikle ‘Tatlı Hayat’, ‘Şans Kapıyı Kırınca’, ‘Geniş Aile’, ‘Leyla ile Mecnun’, ‘Pis Yedili’ gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan ve 2006 yılında kendi tiyatrosunu kurmuş olan Asuman Dabak,

Kurucularından olduğu ‘Mahşer-i Cümbüş’ tiyatro topluluğu ile hem sahnelerde, hem de TV ekranlarında beğeni çeken, ‘İşler Güçler’, ‘Bir Yusuf Masalı’, ‘Ah Neriman’, ‘Kardeş Payı’ ve ‘Fabrika Kızı’ dizilerinin sevilen karakteri Burak Satıbol,

‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’, ‘Bir Demet Tiyatro’, ‘Hırsız Polis’, ‘Git Başımdan’, ‘Neşeli Hayat’ gibi ilgi çekmiş projelerde sonra ‘Ankara’nın Dikmeni’ dizisinde ilk başrolünü oynayan Bülent Emrah Parlak,
‘2 Yaka Bir İsmail’, ‘Kiraz Mevsimi’, ‘Ulan İstanbul’, ‘Tutar mı Tutar’ gibi dizilerin yanı sıra, 2015 ve 2016’nın vizyon filmleri ‘Senden Bana Kalan’, ‘Bir Baba Hindu’, ‘Dedemin Fişi’ ve ‘Olaylar Olaylar’da farklı rollerle kendini sevdiren Zeynep Kankonde,
‘Aşk Yakar’ ve ‘Arka Sokaklar’ gibi dizilerin ardından, ‘Kaçak Gelinler’ ve ‘İnadına Aşk’ dizisiyle adından söz ettirenAçelya Topaloğlu yarışmadaki altı takımın liderliği görevini üstleniyor.
Yarışmanın sunucusu Serhat Kılıç ise, oyuncu-yönetmen-eğitimci gibi farklı şapkaları başarıyla taşıdığı tiyatro kariyerinin yanı sıra; ‘Robinson ve Cuma’, ‘Veda’, ‘Kış Uykusu’ ve Derviş Zaim’in ödüllü filmi ‘Nokta’nın yanı sıra, ‘Seksenler’, ‘Ezel’, ‘Benim Annem Bir Melek’, ‘Hatırla Sevgili’, ‘Yol Arkadaşım’ ve ‘Bizim Evin Halleri’ gibi sevilen dizilerde seyirci karşısına çıktı.

Ayça Işıldar Ak, Mehmet Usta, Yiğit Arı’nın yarışmacı koçu olarak görev yaptığı yarışmanın senaryo ekibi de Özgür Ağaoğlu, Akın Tek ve Dilek Sever’den oluşuyor.

Görevimiz Komedi’de İlk İş: Seçmeler ve Takımların Kurulması

Yarışmanın 6 bölüme yayılan ilk fazında, 6 kişilik takım liderleri, ikinci fazda yarışacak takımlarını, stüdyoya gelen adaylar arasından seçecek.

Yarışmacılar, 5 dakikalık şovlarıyla performanslarını sergileyip, takım liderlerini ve izleyiciyi etkilemeye çalışırken; takım liderleri de beğendikleri yarışmacıyı ekiplerine alabilmek için kendi aralarında mücadele edecekler.

3 oyuncu koçu, yarışmaya başvuran adaylar arasından ön elemeyle belirledikleri ve çekimlere katılmaya hak kazanan yarışmacılara, yarışma sırasında da, özellikle stüdyoda performanslarının sergilendiği bölümde destek olacaklar. Doğaçlama gerektiren anlarda stüdyoda, zaman zaman performans sırasında gösterilen videolarda, sahne arkasındaki kulisten yapılacak bağlantılarla, ve kimi zaman da bizzat stüdyoda yer alarak yarışmacılara hem destek olacaklar, hem de yeteneklerini daha fazla ortaya çıkarmak için onları zorlayacaklar.
Takım lideri, beğendiği yarışmacıyı ekibine alabilmek için masasındaki butona basacak, ancak butona kimin önce bastığı görülmeyecek. Butona ilk basan lider, yarışmacıyı ekibine dahil edecek. Saniye hatta saliselerin önemli olduğu bu bölümde erken basmak avantaj kadar dezavantaj da getirebilir çünkü her bir lider en fazla 10 kişilik seçim yapabilir.
6 bölümlük seçmelerin ardından her takım liderinin 10 kişilik ekibi olacak, 6.bölümün sonunda da liderler bu 10 kişiyi 5’e düşürecek ve as takımını kurmuş olacak.
İkinci Faz: 5’er Dakikalık Komedi Filmleri
Yine 6 bölüme yayılacak olan ikinci fazda, 6 liderin yönetimindeki ekipler, takım ruhu içinde her hafta 5’er dakikalık komedi filmi ortaya koymak için çalışacaklar. Her hafta, aşk, para, medya arkası, aile ilişkileri, dostluk, yalan gibi farklı bir temanın işleneceği komedi filmleri kadar, çekim çalışmaları ve arkasında yaşananlar da yarışmaya konu olacak.
Her bölümün sonunda, takım liderleri kendi takımı dışındaki takımlara 5 ve 1 arası puan verecek. Liderlerin puanlarının yanı sıra stüdyodaki izleyicilerin verecekleri oylar da belirleyici olacak. 6 haftanın sonunda en fazla puan toplayan ekip birinci olacak ve ekipteki tüm yarışmacılar büyük finale kalacak.

Büyük Final: Görevimiz Komedi 2016 Birincisi, Halk Oylamasıyla Belli Olacak

FOX ekranında canlı olarak yayınlanması planlanan Büyük Final’de, finale kalan takımdaki her bir yarışmacı bireysel olarak yarışacak. En komik oyuncuyu seçmeyi hedefleyen final bölümünde, her bir yarışmacı kendi çabasıyla kısa komedi filmini çekecek. Yarışmacıların performansı seyirci SMS’leriyle oylanacak ve en fazla oy alan kişi, ‘Görevimiz Komedi 2016’ birincisi olarak profesyonel oyunculuk kariyerine ilk adımı atacak.