Abone Ol

Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar

Muğla'nın Milas ilçesinde dubaya yüzgecinden misina ile bağlanarak ölüme terkedilen caretta caretta türü deniz kaplumbağası, tesadüfen kendini farkeden balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettaya inanılmaz işkence

Caretta caretta'yı kurtarıp, doğal ortamına bırakan balıkçı Güray Dıngıl, "Bunu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi. Sahil güvenlik de bunu kimin yaptığının belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar - Resim: 1

Milas'ın Güllük Mahallesi'nde yaşayan evli ve üç çocuk babası balıkçı 42 yaşındaki Güray Dıngıl, İstanbul'dan tatil için gelen arkadaşları Ertürk Atalar, İsmail Atalar ve Furkan Güneş'le birlikte geçen 30 Temmuz'da, 'Efsun-1' isimli teknesi ile balık avına çıktı. Dıngıl, Milas ile Bodrum arasındaki Asıl Koyu'na geldiğinde, kıyıdan yarım mil açıkta bir dubanın suya batıp, çıktığını farketti. Merak edip, dubaya yaklaşan Dıngıl, 60 santimetre boyunda, yaklaşık 40 kilogram ağılığındaki bir caretta caretta'nın ön sağ yüzgecinden dubaya misina ile bağlanmış olduğunu farketti. Kurtulmak için mücadele veren deniz kaplumbağasını arkadaşlarının yardımıyla tekneye alan Dıngıl, üzerindeki misinaları tek tek temizledikten sonra, tekrar denize, doğal ortamına saldı. O anlar Dıngıl'ın arkadaşları tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar - Resim: 2

Ölüme terkedilen caretta caretta'yı gördüklerinde şoke olduklarını belirten Güray Dıngıl, "Zavallı hayvanı kurtarıp, tekrar özgürlüğüne kavuşturduk. Durumu benden öğrenen sahil güvenlik ekibi teşekkür edip, sorumlularının bulunması için soruşturma başlattı. Bunu yapan insan olamaz. Bu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi.
Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar - Resim: 3
Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar - Resim: 4
Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar - Resim: 5
Bunu yapan insan olamaz! Caretta carettayı misina ile dubaya bağladılar - Resim: 6