Abone Ol

Cansel tecavüzcü öğretmenle 2 ay telefonda görüşmüş

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Buse K.'nın intiharıyla ilgili sürdürülen adli ve idari soruşturmada, genç kızın iki aydan beri öğretmeniyle cep telefonundan görüşmeler yaptığı belirlendi.

Cansel tecavüzcü öğretmenle 2 ay telefonda görüşmüş

Vali Orhan Düzgün, sosyal medyada yankı uyandıran ve çeşitli yorumlara yol açan intihar olayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri İli Melikgazi ilçesindeki bir okulumuzda 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nin 17/02/2016 tarihi akşamı evinde intihar ettiği bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili savcılığa suç duyurunda bulunulmuş ve adli soruşturma ile birlikte maarif müfettişlerince idari soruşturma başlatılmıştır. Cansel B.K.'nin intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu tutuklanmıştır. Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., Müdür Yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

Cansel tecavüzcü öğretmenle 2 ay telefonda görüşmüş - Resim: 1Öğretmenin tecavüzüne dayanamadı, intihar etti!

İntihar eden genç kızın ailesinin olay ardından Kırşehir'in Kaman İlçesi'ne gittikleri belirtildi. Abla C.K. ise DHA muhabirinin görüşme isteğini kabul etmedi, "Birkaç gün sonra aile olarak gerekli açıklamayı yapacağız" demekle yetindi.