Abone Ol

Cansel Elçin: Kürk giyen kadınla asla beraber olmam

Dayan Yüreğim dizisiyle Ekranlara dönen oyuncu Cansel Elçin, Sözcü gazetesinden Hale Ceylan Barlas'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cansel Elçin: Kürk giyen kadınla asla beraber olmam

İşte o röportaj...

Onu ilk kez 'Hatırla Sevgili' dizisindeki avukat Ahmet rolüyle tanıdık. Cansel Elçin şimdi de ‘Dayan Yüreğim’ dizisiyle karşımızda... Yine bir avukatı canlandıran oyuncu projeyi yeniden bir avukat rolünde oynamak istediği için kabul etmiş...

Onu ilk kez ‘Hatırla Sevgili’ dizisindeki avukat Ahmet rolüyle tanıdık. Cansel Elçin şimdi de ‘Dayan Yüreğim' dizisiyle karşımızda… Yine bir avukatı canlandıran oyuncu projeyi yeniden bir avukat rolünde oynamak istediği için kabul etmiş…
– Yeni diziniz hayırlı olsun… Bu projeyi kabul etmenizdeki en büyük etken neydi?
‘Hatırla Sevgili'den sonra tekrar bir avukat rolünde oynamak istedim.
– İlk bölümden sonra tepkiler nasıldı? En çok hangi sahne insanları etkilemiş?
Selim karakterinin Beşiktaş takımının hayranı olması ve annesinin ona komadayken derbi maçını anlatması çok duygusaldı. Benim bile bir Galatasaraylı olarak gözlerim doldu.
– Dizide kadına şiddet konusu işleniyor ve ülkemizde de Elvan'ın hayatını yaşayan pek çok kadın var. ‘Dayan Yüreğim’ bu konuda nelere ışık tutacak?
Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada maalesef kadına şiddet var. En önemli konu ne yaşarsanız yaşayın hayatta sizi ayakta tutan şey umuttur. Bunu anlatıyoruz.
– Bir erkek olarak kadına şiddetin yanı sıra toplumun gelişimini engelleyen sorunlar neler?
Baskı… Hem erkek hem kadın tarafından bakarsak istemediği, arzu etmediği biriyle beraber olmak bence sorunların temel noktası. Bunun üzerine ekonomik sıkıntılar, aile baskısı gibi sorunları da eklersek ortamda mutsuz bir tablo oluşuyor. Dizimiz bunu her iki taraftan (erkek ve kadın) işliyor.

Türkiye’de dizi çekmek sanat
– Sizce televizyon gibi güçlü bir kavramı toplum adına yararlı olabilecek şekilde kullanmak gerekmez mi?
Kariyerim boyunca ben de hep bunu yapmaya çalıştım zaten. Yoksa oyuncu olmanın başka bir manası yok.
– Uzun çalışma saatleri oyunculuk performansınızı etkiliyor mu?
Etkiliyor tabii. Bence Türkiye'de dizi çekmek sanat. Çünkü 5 günde 140 dakikalık bir film yetiştirmek için yetenek ve özveri gerekiyor.

Çocuk için plan yapmadık
– Yaklaşık iki yıl önce evlendiniz. Nasıl gidiyor evlilik? Planlarınız arasında çocuk sahibi olmak da var mı?
Evliliğim çok iyi gidiyor. Çocuk için plan yapmadık. Her şeyi akışına bırakıyoruz…
– Bir kadında aradığınız en önemli özellik nedir?
Kürk giyen bir kadınla asla beraber olamam. Hele fotoğrafını çekip sosyal paylaşım yaparsa… Çünkü kürk giyen kadının doğada mutlu yaşayan ve nesli tükenen hayvanı öldüren ve derisini yüzen ahmaktan hiçbir farkı yok bence!

90 yaşında sahnede olmak istiyorum
– Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?
Çok seviyorum. Orada nefes alıp var oluyorum. Tiyatroda Frankenstein'ı oynadıktan sonra selam verirken Yılmaz Gruda'nın elini tuttuğumda ‘Ben de onun gibi 90 yaşında sahneye çıkmak istiyorum' diye düşünüyorum.

Hale Ceylan Barlas - Sözcü