Abone Ol

Cansel davası sanığı öğretmen: Tecavüz etmedim, pişmanım

Kayseri’de 17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan matematik öğretmeni Bayram Ö., (32) ilk defa hakim karşısına çıktı.

Cansel'in öğretmeni: Tecavüz etmedim, pişmanım

Basına ve izleyiciye kapalı olarak yapılan duruşmada tecavüz iddialarını reddeden sanık öğretmen, cinsel ilişkiyi doğruladı ve pişman olduğunu söyledi. Duruşma sonrası Cansel Buse K.’nın babası Mustafa K. açıklama yapmadı.

Merkez Melikgazi ilçesi TOKİ Demokrasi Mahallesi'nde bulunan evinde, polis babasının silahıyla başına tek el ateş ederek intihar eden lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse K.'nın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Olayda Cansel Buse K.’ya cinsel istismarda bulunduğu ve genç kızı intihara sürüklediği öne sürülen matematik öğretmeni Bayram Ö. tutuklandı. Davanın ilk duruşması bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Cansel davası sanığı öğretmen: Tecavüz etmedim, pişmanım - Resim: 1Tecavüze uğradığı için intihar eden Cansel'in öğretmeninden itiraflar

Mağdur kızın babası Mustafa K., anne Mamuriye K. ve taraf avukatları ile daha önce Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nden (SEGBİS) katılacağı belirtilen Nevşehir Kapalı Cezaevi’nde tutuklu sanık Bayram Ö. duruşma salonunda hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de şikayetçi taraf olarak davaya müdahil oldu. Basına ve izleyiciye kapalı olarak yapılan ilk duruşmada mağdur tarafı ve sanık Bayram Ö.’yü ikişer avukat savundu.

Cansel davası sanığı öğretmen: Tecavüz etmedim, pişmanım - Resim: 2Cansel'in son görüntüleri

Mahkeme, Cansel Buse K.’nın 3 okul arkadaşı, 5 okul idarecisi ve sanığın eşini tanık sıfatıyla dinledi. Öğrenciler, Cansel ile öğretmenlerinin ilişkisinin öğretmen öğrenci ilişkisi olarak başladığını, sonra da bu olayın olduğunu, Cansel'in kendilerine anlattığını söylediler. Cansel'in, olayı polis olan babasının duyması halinde öğretmenini vurabileceğini de anlattığını aktardılar.

SANIK TECAVÜZÜ KABUL ETMEDİ, CİNSEL İLİŞKİYİ DOĞRULADI

Cansel davası sanığı öğretmen: Tecavüz etmedim, pişmanım - Resim: 3Cansel'in katilinin Instagram pozları

Yaklaşık 3 saat süren duruşma sonrası Cansel Buse K.’nın babası Mustafa K. ve annesi Mamuriye K. açıklama yapmadı.

Aile avukatı Kamil Avşaroğlu ise dosyada gizlilik olduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı: “Duruşmada, sanık, eşi ve tanıklar dinlendi. Sanık cinsel istismar olayının olduğunu ifade etmiş durumda. Olayı olduğu şekilde anlatıyor. Tecavüzü kabul etmiyor.”

Sanığın 3 ayrı suçtan yargılandığını belirten Avşaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘kişi hürriyetini yoksun kılma’ ve ‘müstehcenlik’ suçları olmak üzere 3 ayrı suçtan yargılanıyor. Büyük ihtimal 12 Nisan’da karar duruşması olur. Mahkeme savcısı, suçlamalarla ilgili mütalaasını verdi. Biz de hem mütalaaya hem de esas hakkında savunmamızı yazılı olarak hazırlayacağız. Savcının bazı suçlamalar bakımından şeysi var. Biz de şu aşamada açıklama yapmak istemiyoruz. Reşit olmayan kişiyle cinsel ilişki bakımından da cezalandırılmasını talep edeceğiz. Sanığın eşi de dinlendi ve olay hakkında bilgisi olmadığını söyledi.”

Tecavüz iddialarıyla ilgili olarak da Av. Avşaroğlu, “Karar olmadığı için elimizde, bizim çalışmalarımızda istismarın olduğu yönünde. Bununla ilgili beyanda bulunacağız. Tecavüz vardır, yoktur bizim söylememiz uygun değil.” dedi.

Av. Kamil Avşaroğlu, okul yönetimiyle ilgili dosyanın bu davadan ayrıldığını belirterek, bununla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve henüz açılmış bir davanın olmadığını söyledi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Nisan tarihine erteledi.Cihan CİHAN