Abone Ol

Canlı yayında Uğur Dündar ve Sevilay Yılman tartışması

Gazeteci Uğur Dündar ile Habertürk yazarı Sevilay Yılman, canlı yayında Rahmi Turan'ın yazısıyla ilgili tartışma yaşadı. Yılman, Dündar'ın Talat Atilla'yı savunduğunu söyledi.

Canlı yayında Uğur Dündar ve Sevilay Yılman tartışması

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunup yönettiği Türkiye'nin Nabzı programına gazeteci Uğur Dündar ile Habertürk yazarı Sevilay Yılmaz'ın tartışması damga vurdu.

Yılman'ın "Uğur Dündar, Talat Atilla'yı koruyor" sözleri üzerine yurt dışından programa bağlanan Dündar, kendisini savundu.

Dündar şöyle konuştu:

"Günlerdir hayret ediyorum. İlkeli bir duruş sergilemiş, dürüst, şeffaf anlayışla ne biliyorsam kamuoyuyla paylaşmışım. 'Bunun belgesi yok, ben bu işe girmem' demişim. Gazeteci ağabeylerimizin, okullarda hocalarımızın öğrettiğini uygulamışım. Mezardan babam çıksa bana doğru olmayan, belgeleyemediğim şeyi söylerse onu haber yapmam. 'Uğur Dündar şunu koruyor, bunu koruyor' gibi manipülasyonlar doğru değil. Ben kimseye iftira atmam. 'Bu haberi Talat Atilla'ya o götürdü, bu götürdü' diye bir şeye girmem.

Ben bunun CHP'ye kumpas olduğunu ilk günden söylemiş insanım. Nedim Şener kardeşim de biliyor gerçekleri, İsmail Saymaz'la da konuştum. Bülent Kuşoğlu'nu töhmet altında bırakacak hiçbir açıklama yapmam. Talat Atilla kendisi seri Tweetler attı. 'Ben bu haberi Uğur Dündar'a, Rahmi Turan'a vermekle yanlış yaptım, kendim kullanmalıydım' dedi."

"KÖŞENİZDE YAZMIYORSUNUZ AMA..."

Buna karşılık olarak Habertürk yazarı Sevilay Yılman da şöyle konuştu:

"Uğur Abi büyüğümsünüz, saygı duyuyorum. Diyorsunuz ki 'Talat Atilla'ya en yakın CHP'li araştırılsın'. CHP'yi işaret ediyorsunuz. Siz güvenmeyip de belgesini ortaya koyamayan gazetecinin haberini yazmıyorsunuz köşenize, o adamın CHP'den aldım iddiasına inanıyorsunuz? CHP'li araştırın diyorsunuz..."

"BEN CHP GENEL BAŞKANI'NIN YERİNDE OLSAM BUNU ÇIKARIRDIM"

Yılmaz'ın sözlerine yanıt veren Dündar, şöyle devam etti:

"Bu konuda ne biliyorsam yazdım. Benim bu konuya daha fazla karıştırılmam hakikaten gazetecilik ahlakıyla bağdaştırılacak bir durum değil. Ben CHP'ye yapılan bir kumpasın bozulduğuna inanıyorum. Talat Atilla'ya da bu bilgiyi verenin kulağına CHP'yi karıştırmak isteyen bazı güçler mi? Ben CHP Genel Başkanı'nın yerinde olsam bunu çıkarırdım"