Abone Ol

Canlı Yayında Tarikat Tartışmasında Tansiyon Yükseldi

tv100 ekranlarında Gürkan Hacır moderatörlüğünde canlı yayınlanan Taksim Meydanı programı alevli tartışmalara sahne oldu. tv100 yazarları Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı arasında ‘tarikat’ tartışması yaşandı.

Canlı Yayında Tarikat Tartışmasında Tansiyon Yükseldi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken tarikat müridi Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirmesi olayı üzerien yaşanan tartışmada Barış Yarkadaş, edindiği bilgileri açıklarken Hacı Yakışıklı "Anlatma bence" diyerek araya girmesi üzerine tartışma başladı.

Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı'ya "Kız 'tecavüze uğradım' diyor. Sen niye bunu duymak istemiyorsun? Desene 'Allah belasını versin' diye" sözleriyle karşılık verdi.

Hacı Yakışıklı "6 yaşındaki çocuk ve gerdek kelimelerini yan yana kullandığın için utan!" diyerek Barış Yarkadaş'a tepki gösterdi.

Barış Yarkadaş Hacı Yakışıklı'ya "Senin savunduğun zihniyet bunları yapıyor. Sabahtan beri burada tarikat cemaat güzellemesi yapıyorsun" diyerek çıkıştı.

Hacı Yakışıklı ise herhangi bir tarikat, cemaat mensubu olmadığını ve güzelleme yapmadığını savundu. Stüdyoda gerilim yükseldi.

Barış Yarkadaş, “Bu ülke çoluğuna çocuğuna sahip çıkacak. Bu tarikatlara bu çocukları teslim etmeyeceğiz! Sen de göreceksin” diye cevap verdi.