Abone Ol

Canım Ailem'in Meliha'sı, Şebnem Bozoklu dizi için ev tutmuş!

atv'nin sevilen dizisi Canım Ailem'de rol alan Şebnem Bozoklu, rol gereği kullandığı Adana şivesi için rol arkadaşı Uğur Yücel'den yardım aldığını söyledi.

Canım Ailem'in Meliha'sı, Şebnem Bozoklu dizi için ev tutmuş!

Canım Ailem dizisindeki Samim ile Meliha karakterlerinin aşkı konuşuluyor. Sizce bu aşkın bu kadar sevilmesinin nedeni ne?
Aşk o kadar farklı hallerde yaşanır hale geldik ki. Bundan önceki büyük aşklar, romanlara konu olan fırtınalı aşklar maalesef artık yok. Elimizdekilerden çabuk sıkılır hale geldik. Bizim dizideki Samim ile olan aşkımız çocukken anne ve babamızdan dinlediğimiz, o omurgasında saf sevgi olan gerçek aşkı yaşıyorlar. İnsanların bunu özlediğini düşünüyorum.

 Dizde kullandığınız Adana şivesi için özel ders aldınız mı?
Adana'da birkaç gün geçirmiştim. Duyduğum sesleri şarkıları kolay unutmam. Ayrıca bana bu konuda en büyük yardımı Uğur ağabey verdi. Çünkü o, bu şiveye çok hâkim.

 Meliha çok hamarat. Siz özel hayatınızda nasılsınız?
Adana yemeklerini bir senedir biliyorum. Herkesin bildiğini ben de biliyorum. Mesela kebap, bici bici... Sette senaryo önüme geldikte merak edip araştırıyorum. Bakıyorum "analı kızlı" nedir, "bici bici" nedir. Bulabildiğimiz yiyecekler değil ama nasıl yapacağıma da araştırıp bakıyorum. Adana mutfağını çok bilmem ama mutfak konusunda kötü de değilim. Severim orada zaman geçirmeyi. Yemek yapmaya bayılırım. .

'DİZİ İÇİN EV TUTTUM'
 Ailenizle mi yaşıyorsunuz?
Dizi başlamadan önce ailemle yaşadım. Ancak dizinin çekimleri Avrupa Yakası'nda olunca "Gidip gelmek zor oluyor" diye, Avrupa Yakası'nda bir ev kiraladım.

Sabah