Abone Ol

Canan Karatay: Lahmacun en sağlıklı yiyecek!

Geçtiğimiz günlerde lahmacun yerken fotoğrafı çekilen Canan Karatay, kendisine yapılan eleştirilere, "Ben lahmacun yenmesin demedim ki. Unlu mamul değil lahmacun yedim" diye cevap verdi.

Canan Karatay: Lahmacun en sağlıklı yiyecek!

Ekmeğin zararından bahsetmesiyle bilinen diyetisyen Canan Karatay, lahmacun yediği için kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

LAHMACUN EN SAĞLIKLI YİYECEKTİR

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'a konuşan Karatay, "Ben unlu mamul değil, lahmacun yedim! En sağlıklı yiyecektir. Bunu da yıllardır söylemekten dilimde tüy bitti. Hem sağlıklı yağı hem sağlıklı karbonhidratı hem de sağlıklı proteini bir arada bulunduran sağlıklı bir yiyecektir" dedi.

Fotoğrafın yeni olduğunu belirten Karatay, "Bazıları, anlatmak istediklerimi anlamamakta direnip farklı taraf çekiyorlar. Kitaplarım ortada, defalarca ekrana çıkıp söylemişim... Tekrar ediyorum, lahmacun bizim yerel yemeklerimizden biridir ve çok sağlıklıdır! İçine et ve sebze girdiği zaman, altındaki hamurun var olan glisemik indeksi düşüyor. Ve tam sağlıklı bir yiyeceğe dönüşüyor. Sağlıklı protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat. Üçü bir arada..." diye konuştu.