Abone Ol

Canan Kaftancıoğlu Ekrem İmamoğlu'nu öyle bir aşağıladı ki: O profildeki biri...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim sonuçlarını ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi. İstifa çağrılarının yapıldığı Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkan Kaftancıoğlu, "Yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor. Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı CHP'de benim gibi bir siyasi aktör olamazdı. Çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamazdı" dedi.

Canan Kaftancıoğlu Ekrem İmamoğlu'nu öyle bir aşağıladı ki: O profildeki biri...

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, son açıklamalarıyla da yeni bir polemik başlatacak. Bir süredir aralarının bozuk olduğu iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında konuşan Kaftancıoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı Cumhuriyet Halk Partisi'nde benim gibi bir siyasi aktör -beğenirsiniz, beğenmezsiniz- olamazdı. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olmasaydı çok büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu profilinde birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamazdı. O zaman da mesela "sağcıydı" derlerdi; eş dost, tanıdık, il başkanı, yakını kim ise getirir onu belediye başkan adayı yaparlardı." ifadelerini kullandı.

"YAKIŞMAYACAK ŞEKİLDE İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR"

Yaptığı açıklamalarda sık sık gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, son röportajında önemli mesajlar verdi. Seçim yenilgisinin ardından istifa çağrılarının yapıldığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkan Kaftancıoğlu, "Bugünlerde 'Gitmeli, bırakmalı' diye bence yakışmayacak bir şekilde itibarsızlaştırılıyor, bunun korkunç karşısında olduğumu bir kez daha söylemek isterim. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne Genel Başkan olduğunda parti sosyal demokrat bir parti, bir şekilde o günün siyasi gerçekliğidir vs. sebep önemli değil, toplumun bir alanına sıkıştırılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte parti solun, sosyal demokrasinin bütün yelpazesine açılması için kararlı bir süreç yürüttü. Bu süreci yürütürken 12 yıl önce olduğu noktayla bugünkü noktaya baktığımda parti yeni siyasi aktörler kazanmaya başladı, toplumun daha geniş bir tabana yayıldı." dedi.