Abone Ol

Camide Çocuğa Şiddet Görüntüleri Hakkında Ali Erbaş'tan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir camide kaydedildiği iddia edilen görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Camide Çocuğa Şiddet Görüntüleri Hakkında Ali Erbaş'tan Açıklama

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Yeni Yurt Merkez Camisi'nde cami imamı olduğu belirtilen bir kişi Kuran kursuna gelen bir çocuğu dövmüştü.

O anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada eleştirilerin hedefi olurken; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Soruşturma talimatı verdiğini ve konuyu sonuna kadar takip edeceğini bildiren Erbaş, "Bazı medya mecralarında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir camimizde yaşandığı iddia edilen görüntünün ardından ilgili birimlerimize konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatılması talimatını verdim.

Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Camilerimizin süsü, çiçekleri ve neşesi olan çocuklarımızın İslam'ı, Rabbimizi, Peygamberimizi ve güzel ahlak gibi birçok iyi hasleti öğrenecekleri camilerimizde, onların onurunu hiçe sayan, rencide eden ve şiddete başvuran hiçbir davranış kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.