Abone Ol

Cami İmamı 6 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etti İddiası

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin'in Anamur ilçesinde 12 yaşındaki mağdur S.Y'nin 6 yıl önce 6 yaşından beri birden çok kişinin cinsel istismarına uğradığı iddialarına dair başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Cami İmamı 6 Yaşındaki Çocuğu İstismar Etti İddiası

Mahkemenin, "şüphelilerin, ifadelerinin alınmasına müteakip cinsel istismar suçundan tutuklanmaları istemiyle 30 Aralık tarihinde çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol altına alınmalarına" karar verdiği belirtilen açıklamada, söz konusu karara, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığınca aynı gün itiraz edildiği belirtildi; "İtiraz değerlendirme aşamasındadır. Soruşturma kapsamında mağdur hakkında koruma kararı alınmış olup, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 6 yaşındaki kız çocuğunun önce imam tarafından, daha sonrada akrabaları ve komşusu tarafından istismar edildiğini belirterek, "12 yaşındaki bir kız çocuğumuz, 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış.

İki eniştesi ve bir komşuları da çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler. Faillerin dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama istedi, fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı."

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya dair açıklama geldi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya platformları ve haber sitelerinde mağdur S.Y.'nin birden çok kişi tarafından cinsel istismara uğradığı yönünde haber ve paylaşımların yer aldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar söylendi:

"Mağdur S.Y.'nin yaşamış olduğu olayların öğrenilmesi üzerine mülhakatımız Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Mağdurun pedagog eşliğinde ayrıntılı beyanı alınarak ifadesinde belirttiği kişilerin tespit ve teşhisi üzerine 29 Aralık'da şüpheliler S.Ş., K.Ş., M.Ç., gözaltına alınmışlardır.

Şüphelilerin, ifadelerinin alınmasına müteakip cinsel istismar suçundan tutuklanmaları istemiyle 30 Aralık'da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol altına alınmalarına karar verilmiştir."

Mahkemenin söz konusu kararına Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aynı gün itiraz edildiği belirtilen açıklamada, "İtiraz değerlendirme aşamasındadır.

Soruşturma kapsamında mağdur hakkında koruma kararı alınmış olup, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

Kaynak: AA