Abone Ol

Cami avlusunda böyle klip olur mu?

Tataristan'da bir caminin avlusunda dansöz kıyafeti giyen şarkıcının çektiği klip büyük tepki çekti.

Cami avlusunda böyle klip olur mu?

Rusya Soruşturma Komitesi Tataristan Yönetimi, soruşturma organlarının şarkıcı Rezeda Ganiullina’nin, Bolgar kentinde bulunan cami fonunda klip çekimi yapmasına ilişkin gerekli denetlemeleri yaptığını bildirdi.
Birkaç gün önce Ganiullina şarkısı internette yayınlanmaya başladı ve büyük tepki aldı.
Çok sayıda internet kullanıcısı şarkıcıyı hem kendisini hem de Tatar milletini rezil etmekle suçladı ve klibi “caminin önünde striptiz” olarak adlandırdılar.

Yapılan açıklamada, “Araştırmalar sonucunda internette Rezeda Ganiullina’nın yarı şeffaf kıyafet içerisinde cami fonunda doğu dansları yaptığı klip tespit edildi. Kadının eylemlerinde vicdan ve din özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine ilişkin noktalar yer alıyor. Bu sebepten dolayı denetleme başlatıldı, bunun sonucunda karar alınacak” denildi.
Tataristan Müftüsü Kamil Samigullin, caminin dans yeri olmadığının altını çizerek,”Bolgar toprakları Tatar halkı için ayrı önem taşır. İslam geleneklerimiz başlangıçlarını buradan alırlar. Şarkıcılar camilerimize gelsinler. Kapılarımız herkese açık. Ama camiye dua etmek ve temizlenmek için gelsinler” dedi.
O BESTEYİ SEZEN AKSU’DA KULLANMIŞTI

Ganiullina’nın şarkısı Türklere hiç de yabancı değil. Şarkı, Yunan müzisyen Yannis Karalis’in bestesinin cover’ı. Aynı besteyi Sezen Aksu da 1998 yılında “Adı Bende Saklı” ismiyle seslendirmişti. Aynı zamanda Aksu’nun albümüne adını veren şarkının sözleri ise Meral Okay’a aitti.
ÖZÜR DİLEDİ

Şarkıcı ise “VKontakte” hesabından yaptığı açıklamada özür dileyerek şunları söyledi:
“Bu klip bazılarının duygularına zarar verdiyse özür dilerim. Fakat dış görünüşüm doğal görünümüm ve doğu dansları striptiz değil sanattır.”
(DHA)