Abone Ol

Çalık grubuna bir darbe daha: Passolig zorunluluğu kaldırıldı

Çalık Grubu peş peşe gelen iki kararla sarsıldı. Önce heyelan faciası yaşanan altın madeninin lisansı iptal edildi. Bugün de Kulüpler Vakfı Süper Lig maçlarındaki Passolig zorunluluğunu ortadan kaldıran bir açıklama yaptı.

Çalık grubuna bir darbe daha: Passolig zorunluluğu kaldırıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde heyelan yaşanan ve 9 işçinin toprak altında kaldığı Çöpler Altın Madeni’nyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Facianın yaşandığı madeni işleten Anagold Madencilik'in ortakları ABD’li SSR Mining ile Çalık Grubu’na ait Lidya Madencilik.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 13 Şubat'ta toprak kayması olayının meydana geldiği maden ocağının, lisans şartlarının ortadan kalktığı tespit edildiğinden çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiğini açıkladı.

PASSOLİG ARTIK ZORUNLU DEĞİL

Bugün ise Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ise Çalık Grubu’na ait Aktif Bank’a ait olan Süper Lig maçlarındaki Passolig zorunluluğunu ortadan kaldıran bir açıklamada bulundu.

Kulüpler Birliği Süper Lig takımlarının gelecek sezondan itibaren anlaşacağı firmalar üzerinden maç bilet satış organizasyonunu gerçekleştireceğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Süper Lig'de zorunlu uygulanan Passolig e-bilet uygulamasının dönemi sona ermiş oldu. Bundan sonra e-bilet için kulüpler istedikleri firmayla anlaşabilecek.

Bundan böyle kulüpler Passolig ile tekrar anlaşabilecekleri gibi farklı firmalarla da anlaşabilecek.