Abone Ol

Burhan Kuzu: Doğalgaza gelen yüzde 30’luk zamları hükümet değil BOTAŞ yaptı

AKP'li Burhan Kuzu doğalgaza yapılan fahiş zamlar için iktidara gelen tepkilere ilginç bir yorumda bulundu. Kuzu, zammı yapanın hükümet değil BOTAŞ olduğunu savundu.

Burhan Kuzu: Doğalgaza gelen yüzde 30’luk zamları hükümet değil BOTAŞ yaptı

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen AKP'li Burhan Kuzu'dan ilginç bir yorum daha geldi. Art arda yapılan akaryakıt, elektrik ve son olarak doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini iyice bükerken tepkileri de beraberinde getirdi.

Yeniçağ'dan Erdem Avşar'ın haberine göre, doğalgaza bir ayda yapılan ikinci zamla birlikte toplamda yüzde 30 fiyat artışı yaşanırken, AKP'li Burhan Kuzu iktidarı savundu.

Burhan Kuzu: Doğalgaza gelen yüzde 30’luk zamları hükümet değil BOTAŞ yaptı - Resim: 1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı BOTAŞ'ın hükümete ilgisi olmadığını iddia eden Kuzu, "Türkiye,iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil,Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi yani BOTAŞ’tır" ifadelerini kullandı.

Halbuki BOTAŞ, Bakanlar Kurulu'nun 8 Şubat 1995 tarih ve 96/6526 sayılı kararıyla 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye tabi karlılık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren bir Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olarak yapılandırılmıştı.

Burhan Kuzu: Doğalgaza gelen yüzde 30’luk zamları hükümet değil BOTAŞ yaptı - Resim: 2

BOTAŞ'ın Bakanlığa bağlı olduğu söz konusu şirketin resmi sayfasında ve ilgili bakanlığın internet sitesinde de yer alıyor.

Buna karşın, Burhan Kuzu'nun, AKP iktidarını savunmak için BOTAŞ'ın hükümete bağlı olmadığını savunması ise tepkilere neden oldu.

Burhan Kuzu: Doğalgaza gelen yüzde 30’luk zamları hükümet değil BOTAŞ yaptı - Resim: 3

Kuzu'ya tepki gösteren isimlerden Sinan Oğan, "Kıymetli hocam BOTAŞ’ın İngiliz veya Amerikan Petrol şirketlerinin değil, hükumetin emrinde bir kuruluş olduğunu siz dahil herke bilir! Bu twitinizle ya milletle dalga geçiyorsunuz veya “Demans” gibi ciddi sağlık sorunu yaşıyorsunuz. Lütfen Hekime gözükün!" dedi.