Abone Ol

Burcu Esmersoy nasıl ünlü oldu?

Gösteri dünyasının ünlülerinin bugünlere gelişinin birbirinden ilginç öyküleri var. Hepsi farklı farklı şekillerde kamuoyunun dikkatini çekip hafızalara kazındılar. Yıllar önce çekilen bu fotoğraftaki ünlü de onlardan biri.

Burcu Esmersoy nasıl ünlü oldu?

Bikinisinin üstünü çıkararak güneşlenen bu ünlü yıllar önce, güzelliğiyle dikkat çeken ama yine de çok fazla kimsenin tanımadığı bir genç kızdı. Bugün ise sadece Türkiye'de değil, dünyada TV ekranlarının en güzel kadınlarından biri olarak kabul ediliyor.

İşte bugün sadece Türkiye'de değil tüm dünyada TV ekranlarının en güzel spor spikerlerinden biri olarak tanınan Burcu Esmersoy'un şöhret basamaklarını tırmanışının kısa öyküsü.

1978 doğumlu Burcu Esmersoy, önce Beşiktaş Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra da İstanbul Üniversitesi'nde Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi.

Bu eğitimin ardından ABD'ye gitti. New York Üniversitesi'nde Hospitality, Tourism and Sports Management eğitimi aldı.

Bu arada genç yaşında Sabah Gazetesi'nde çalışmaya başladı.

Ünlü gazeteci - yazar Hıncal Uluç'un asistanı Yasemin Hanım doğum iznine çıktığında da onun yerine Uluç'un asistanlığını yaptı.

O sırada henüz 20 yaşındaydı Burcu Esmersoy. Esmersoy, bir süre Hıncal Uluç'un telefonlarına bakıp maillerini düzenledi.

Bir sahil kasabasında tatil yaparken gazeteci Cesur Sert'in dikkatini çekti. Genç kızın bu pozunu kaçırmak istemeyen paparazzi deklanşöre bastı ve o anda

Esmersoy'un talihi de döndü. Hatta o tatilde çekilen fotoğraflar yüzünden işini kaybettiği de öne sürüldü.

Esmersoy 1997 yılında Türkiye güzellik yarışmasına katıldı.

Bu yarışmada ilk üç dereceye giremedi sadece dördüncü oldu. Ama Türkiye'yi Japonya'da düzenlenen yarışmada temsil etti.

Bir dönem Azeri Kızı adıyla tanınan Günel'in klibinde oynayan Esmersoy, daha sonra çocuk programları yapımcılığı ve sunuculuğu görevlerini üstlendi.

2000 yılında CNN Türk'e transfer oldu. Spor Servisi'nde dış haberler editörlüğü, muhabirlik ve spor spikerliği yaptı.

Formula 1 yarışlarını izlerken ise o dönem aşkı ve evliliğiyle çok konuşulan Massimo Cusimano ile tanıştı.Formula 1 yarışlarını izlerken ise o dönem aşkı ve evliliğiyle çok konuşulan Massimo Cusimano ile tanıştı.

Çift, bu aşkı nikah masasına taşıdı.

Ancak birliktelikleri sadece 2 yıl sürdü.

Uzun yıllar NTV'de spor spikerliği yapan Esmersoy, oradan ayrıldıktan sonra birçok programda sunuculuk yaptı.

Ayrıca Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlanmakta olan Burcu Esmersoy çok iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.

Burcu Esmersoy'un adı boşandıktan sonra sayısız isimle anıldı.

Kaynak: Gazete Vatan

 Burcu Esmersoy'u şoke eden evlenme teklifi

 Burcu Esmersoy'un dudaklarına ne oldu?

 Burcu Esmersoy: Ondan çocuk yapmak isterdim ama...